Вијести, Регион

ДСС: Режим слободном погодбом изабрао Лазард у којем је на високој функцији Ђелић

ПРИВАТИЗАЦИЈЕ АЕРОДРОМА И САВА ЦЕНТРА СУ ДОКАЗ ДА ЈЕ СИСТЕМСКА КОРУПЦИЈА НА ВРХУНЦУ

        ДЕМОКРАТСКА странка Србије упозорава да се у сенци тема које се спиновањем и злоупотребом медија и јавности намећу као битне, свакодневно одвијају активности Владе које потврђују да је борба против корупције само празна прича и да системска корупција не само да није елиминисана или макар смањена, већ напротив, достиже свој врхунац.

        Последњи пример су оправдано сумњива догађања у вези приватизација и даљег пословања и статуса Сава Центра и Аеродрома Београд.

        Поступак приватизације Аеродрома Београд, профитабилног акционарског друштва у већинском власништву државе, у току је и за приватизационог саветника је слободном погодбом изабрана компанија Лазард, којој ће за услуге бити плаћено 1,27 милиона евра и додатних 3,22 милиона у случају успешног окончања посла.

        Лазард је познат као фирма која је била саветник у неуспелој приватизацији Телекома и у којој је бивши министар Божидар Ђелић на високој функцији.

        Истовремено са отвореним поступком приватизације Аеродрома Београд отворен је поступак приватизације Сава Центра, расписан је и завршен необавезујући тендер и очекује се расписивање обавезујућег. Тендер ће бити расписан на основу модела који ће утврдити радна група у којој је, гле чуда! , и представник „Ер Србије“, чији је сувласник Етихад ервејз, заинтересован за приватизацију Аеродрома Београд.

ДСС: Режим слободном погодбом изабрао Лазард у којем је на високој функцији Ђелић

ДСС: Режим слободном погодбом изабрао Лазард у којем је на високој функцији Ђелић

Учешће државног предузећа у приватизацији, а пре окончања приватизације – Аеродрома Београд, у приватизацији јавног предузећа Сава Центар, при чему у доношењу кључних одлука учествују милионома евра плаћене фирме изабране слободном погодбом и непосредно заинтересоване компаније, на недвосмислен начин потврђују да је у Србији системска корупција, корупција у врху власти, достигла врхунац.

(саопштење Демократске странке Србије)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *