Вијести, Свијет

Шојгу затражио од Американаца да дају тачне координате побуњеника које у Алепу подржавају

ЈЕДАН КОРИДОР ЗА НАПУШТАЊЕ ГРАДА БИЋЕ ОСТАВЉЕН И „МИЛИТАНТИМА СА ОРУЖЈЕМ“

        МИНИСТАР одбране Русије Сергеј Шојгу позвао је данас „америчке колеге“ да поделе са Русијом информације о месту боравка и облику јединица умерене опозиције у Сирији, код Алепа.

        Руски министар одбране је саопштио да је у рејону Алепа предложено стварање три хуманитарна коридора за цивиле и милитанте који се предају, и један за милитанте са оружјем.

        „Желим да нагласим да смо на овај корак принуђени искључиво због осигурања безбедности становника Алепа. Надамо се да ћемо добити од наших америчких колега координате подручја, где се налазе јединице Сирије и облик одреда опозиције, које наоружање и технику користе, колико одреди треба да имају тенкова, оклопних возила, артиљеријског оружја, аутомата и другог умереног наоружања“, рекао је Шојгу, преноси Спутњик.

        Трасе изласка из града ће бити унете на карту, становништву ће бити послате преко СМС-а, а биће објављене и на интернету.

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу

Они које милитанти буду блокирали добиће помоћ са неба пошто ће авијација бацити на град „хуманитарни терет“ – производе, медикаменте, воду. Биће такође предузете мере како те потрепштине не би пале у руке милитаната, наводи Спутњик.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *