Регион

Дани зиме на Козари

028045

Седма привредно- туристичка манифестација „Дани зиме на Козари“ , окупила је , преко 3.000 посјетилаца. У оквиру традиционалне манифестације , коју организује Туристичка организација града Приједора , уз подршку Националног парка „Козара“ и Туристичке организације општине Козарска Дубица , одржана су гастро и спортска такмичења.

Обилне сњежне падавине , које су Козару обасуле ноћ прије централне манифестације , донијеле су проблеме организаторима, али и употпуниле предивни планински амбијент. На платоу излетишта Мраковица бројне екипе из поткозарских општина такмичиле су се у припреми котлића и спортско-забавним играма , док су у музичком програму наступиле вокалне групе КУД „Кнешпоље“ из Кнежице.

Колики значај за промоцију зимског туризма Козаре имају „Дани зиме“ , потврдило је око 3.000 посјетилаца , који су уживали у специјалитетима мајстора кухиње , забавним такмичењима , вину , роштиљу и наравно амбијенту „Крајишке љепотице“.

Током манифестације на преко 20 штандова представљене су народне рукотворине и домаћи производи , од вина, ликера, ракије, преко меда и других пчелињих производа, до ручних радова и сувенира из свих крајева Поткозарја.

„Данима зиме на Козари“ претходили су планинарски омладински марш у организацији Клуба екстремних спортова „Албатрос“ и скијашко такмичење ученика основних и средњих школа у скијању које је организовало Планинарско-скијашко друштво „Љубијски рудар“.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *