Регион

Додик: Српска ће бити велико градилиште

Предсједник Републике Српске Милорад Додик очекује да се у 2013. години у Српској одржи политичка стабилност и да се значајније интензивирају радови на великим инвестицијама, које су обезбијеђене и покренуте у протеклом периоду, објавио је Глас Српске.

Додик је рекао да то сада није видљиво, јер није вријеме грађевинских радова, али да ће у овој години Република Српска бити велико градилиште.

Према његовим ријечима, Српска на тај начин покушава да одговори глобалној кризи и изазовима. Оцјењује и да Српска у том погледу представља, како је рекао, неку врсту куриозитета, јер је обезбиједила више од двије милијарде евра сигурних инвестиција, које су у различитим фазама остваривања.

Додик сматра да смањење плата буџетским корисницима није трајно и оне ће бити повећане када то буде могуће.

Признаје да се у Републици Српској тешко живи, али и да је Српска сигурна и стабилна под политиком која се сада води и да је поносан на то што је у прошлој години очувана политичка снага и стабилност, проширен њен међународни утицај и што је, прије свега, ојачано увјерење грађана Српске у њену способност да функционише.

Додик каже да се реални социјални и економски проблеми желе да искористе за дестабилизацију.

Информације да пристиже новац да би се спремили протести слични арапском прољећу, с намјером да буде уклоњен и да се Српској одузму надлежности, Додик оцјењује да је “очигледно да одређене западне амбасаде дају новчану подршку невладином сектору и директно плаћају поједине медије у Републици Српској”.

Предсједник Српске сматра да се не дешавају случајно ни иницијатива “1. март” ни бошњачки конгрес, као ни радикализација политике СДА, те упозорава да је то реализација бошњачке и изворне политике Алије Изетбеговића, која, каже, хоће да под собом има цијелу БиХ.

-То ћемо спријечити, али са таквима као што је лидер СДС-а Младен Босић било би опасно ући у авантуру. Супротставићемо се томе и донијећемо све неопходне прописе и наложити одређена понашања. Немају грађани Републике Српске разлога да се брину. Спреман сам до краја да се борим на том питању, наглашава Додик.

БОСИЋ: ДОДИКОВ ИНТЕРВЈУ НЕМА ДИГНИТЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА РС

Интервју Милорада Додика, предсједника РС нема дигнитет који би требало да има интервју једног предсједника РС, каже Младен Босић, лидер СДС-а.

Он каже да би предсједник РС требало да гради јединство РС, а не да све оне који критикују и износе истину која се не свиђа властима, етикетира као издајнике и плаћенике, те да није потребно бити много политички образован да се види Додикова тактика изазивања вјештачких вербалних сукоба са неким из Сарајева да би се скренула пажња грађана са криминала, корупције, сиромаштва, незапослености, презадужености, неправде и других проблема у РС. Лидер СДС-а, измећу осталог, каже, како је тачно да су прошле године организовали једнодневно скијање за амбасадоре на Јахорини и да исто планирају и ове године.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *