Вијести, Живот и Здравље

Мед, ораси, сирће, бијели лук лијече све

Мед и јабуково сирће

Својевремено су у Америци написане бројне књиге о готово чудотворном деловању јабуковог сирћета на физичко и психичко стање људи. Тамо је оно одавно у употреби, а добија се од гњечених јабука које се оставе да ферментишу у дрвеним бурадима, јер дрво појачава природну ферментацију. Оптимална доза јабуковог сирћета коју треба узети у току дана је: раствор две кашике сирћета у два дл млаке, претходно прокуване воде, уз додатак две кашике меда. Узимати два до три пута дневно пре јела.

Овај еликсир помаже код болести грла, неуредној пробави, слабој циркулацији и размени материја у организму. Препоручује се и код болести срца, бубрега и крвних судова. Према неким изворима раствор се добро показао у лечењу ноћног мокрења код деце. Доказано је и да овако добијени укусни сок снижава крвни притисак и да је одличан савезник у очувању витке линије. У народу се препоручује и код јаке поленске кијавице и то узимањем пре доручка и пре спавања. Одавно је познато да је мед најбоље средство за успављивање и да учвршћује сан. Ако неко ноћу не може да заспи или има лаган сан и не може после буђења да склопи очи он мора да користи мед. Ако једна кашика меда у току вечери није довољна за чврст сан, народна медицина препоручује следећи рецепт: У мању чашу меда додати три кашике јабуковог сирћета. Пола сата након тога сан ће доћи. У случају веће узнемирености или теже несанице потребно је узети још две кашичице ове смесе. Поступак поновити и у случају буђења у току ноћи. Овакво средство боље је и од најбољег фармацеутског препарата за успављивање, јер не носи никакве нежељене последице.

Тим америчких лекара, на челу са др Полом Брагом из Калифорније, написао је бројне препоруке са саветима и рецептима за коришћење јабуковог сирћета и меда. Један од њих је и рецепт против мршавости: мршавим особама недостају животне хемикалије “ензими” и зато не могу да искористе храну унету у организам. Оне треба да узимају раствор од две кашичице јабуковог сирћета и пуну кашичицу меда у чаши воде.

Мед, ораси, сирће

Мед, ораси, сирће

Мед и ораси

Орах је биљка чији сви делови имају висока биолошка својства. То је јединствен и најбољи представник биљног света. Он је од давнина и у многим земљама света познат као одлично лековито средство. А тек у комбинацији са медом, представља изузетан природни лек чија се лековитост не може упоредити ни са најмоћнијим фармаколошким препаратима, јер њихова комбинација обезбеђује нашем организму све неопходне витамине, минералне материје, беланчевине, масти, угљене хидрате и још много тога.

Код анемије-Припремити смесу од пола килограма ливадског меда, пола килограма млевених ораха и једног лимуна. Све се добро измеша и узима свака три до четири сата. Смеса је веома добра за опоравак анемичних и исцрпљених особа.

За лечење хипертензије и недостатка гвожђа – анемије, треба свакодневно узимати 100 грама ораха са истом количином меда, најмање 45 дана. Мед и ораси су веома делотворни и код исхемије срца.

Кашика меда са три-четири ораха не само да је изванредан деликатес, већ и средство против главобоље, несанице, склерозе. Иста доза довољна је да се заштитимо од повећане радијације, тврди познати амерички лекар Д. Гејл.

Против импотенције помаже од давнина опробан рецепт: млевени орах помешан са медом у истој пропорцији. Узимају се две кашике два-три пута на дан, пола сата после јела. Да би се постигли жељени ефекти кура треба да траје најмање од 20 до 30 дана. Зарастање чира на желуцу пролази брзо и ефикасно ако пола сата пре јела узимате пет-шест кашичица дневно ораховог млека, које ћете припремити на следећи начин: 20 грама самлевених ораха прелити са 100 грама топле прокуване воде, добро промућкати, процедити и додати две кашике меда.

Мед са белим луком

Следећи рецепт обнавља снагу организма и веома је добар против астме и отежаног дисања: килограм ливадског меда, сок од десет лимунова и сок од десет главица белог лука добро измешати и оставити да одстоји недељу дана у затвореној тегли. Пије се једном дневно по четири кафене кашике пуштајући да сок лагано цури кроз грло. Треба га пити редовно у периоду од два месеца да би се постигао жељени ефекат. Против грипа, веома је познат народни лек од меда и белог лука: очишћени бели лук изгњечити (направити кашу) и помешати са липовим медом (пожељно) у односу 1:1. Узимати по једну кашику растворену у млакој води пре спавања. Можда смо вас на неке рецепте само подсетили, а можда сте за неке и први пут чули. Свеједно је. Важно је да не оклевате у њиховој припреми.

Извор: ЗдраваПрирода.сом / глас-јавности.рс

Incoming search terms:

  • bijeli luk

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *