Спорт

УЕФА оптужила Србију за расизам

ss2

Европска фудбалска унија покренула је поступак против Фудбалског савеза Србије због наводног расисизма на утакмици младе репрезентације и Белгије.

Та утакмица одиграна је 15. новембра у Горњем Милановцу, а у извештају УЕФА наводи се да је покренут дисциплински поступак у складу са чланом 48. Дисциплинског правилника због расистичког понашањадела навијача. Сусрет је одигран у оквиру квалификација за Европско првенство 2015. године.

О том случају, чланови УЕФА Контролне и Сисциплинске комисије одлучиваће на састанку заказаном за 11. децембар ове године.

До покретања поступка је дошло по пријави другог помоћног судије на поменутом мечу Лазароса Димитриадиса из Грчке. Он је пријавио делегату утакмице Данкану Фрејзеру да је у 77. минуту, после изједначујућег гола Белгијанаца, констатовао одређене расистичке испаде упућене од дела навијача смештених на источне трибине.

Делегат Фрејзер је констатовао одличну организацију утакмице од стране Фудбалског савеза Србије, уз додатак о информацијама које је добио од стране помоћног судије Димитриадиса.

„Веома смо непријатно изненађени сазнањем да је против нас покренут дисциплински поступак. Имамо рок од шест дана за достављање нашег извештаја, којег ћемо свакако и искористити. У том циљу, затражили смо на увид извештаје судија. Обавештени смо да су и делегат и званичници Фудбалског савеза Белгије истакли одличну организацију утакмице одигране у Горњем Милановцу, те нас ова информација заиста додатно изненађује. У наредним данима припремићемо адекватну документацију и доставићемо је надлежнима у УЕФА“, рекао је генерални секретар Фудбалског савеза Србије Зоран Лаковић.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *