Вијести, Спорт

СРБИЈА У ФОРМУЛИ 1: Зоран Стефановић заинтересован за куповину тима Марусија?

Српски бизнисмен Зоран Стефановић, власник екипе Стефан ГП, поново је повезан са Формулом 1 јер су италијански медији пренели информацију да је заинтересован за куповину тима “Марусија”.

Стефановић је недавно одустао од жеље да пријави свој тим за учешће у “најбржем циркусу на свету”, али би посредно могао да постане члан Ф1 у 2015. години.

Зоран Стефановић

Зоран Стефановић

Како преносе италијански медији, Стефановић је заинтересован за куповину тима “Марусија”, екипе чији је власник Николај Фоменко, а у пројекат је укључен и бразилски аутомобилски ас Рубенс Барикело.

На недавној трци за Велику награду Аустралије стартовало је свих 11 тимова иако се данима пре тога шушкало да ће многи тимови одустати због недостатка пара. Познато је да финансијске проблеме имају Лотус, Заубер, Кетерем и Марусија и да власници тих тимова траже начина или да изађу из целе приче или да привуку свеж капитал.

Италијански медији наводе да је Стефановић још у новембру прошле године први пут контактирао Џона Бута, директора тима, као и главног финансијера “Марусија” Николаја Фоменка, са жељом да купи тим. Наводно, Фоменко више није заинтересован за ново инвестирање у тим који има велики проблем да набави 20 милиона евра за набавку уређаја за напајање у мотор Ферарија. Фоменко за сада није успео да нађе спонзора за овај потез, а према рачуницама до сада је већ у губитку од око 70 милиона евра.

Улазак Стефановића у Формулу 1 значио би по свему судећи и повратак бразилског аса Рубенса Барикела. Иако Бразилац има 41 годину и 326 Гран при трка у својој каријери, и није сео у болид још од 2011. године, заинтересован је да се врати у “најбржи циркус”, о чему сведочи и присуство недавно у Мелбурну током прве трке у сезони.

Извор: Курир

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *