Вијести, Спорт

Саша Бошковић: Србија је поносна на своје девојке

Саша Бошковић: Србија је поносна на девојке

Селектор женске репрезентације Србије Саша Бошковић рекао је да је његова екипа одиграла без мрље против Норвешке, коју је оценио као један од најбољих тимова икада.

Јако сам поносан на девојке, мислим да је и цела Србија поносна. Норвешка је одиграла фантастичну утакмицу, ово је победа без иједне мрље и ово је победа за целу Србију против једне од најбољих репрезентација икада – рекао је Бошковић после утакмице.

Србија је у београдској Арени победила Норвешку са 28:25 и тако се пласирала у полуфинале Светског првенства, чији је домаћин.

Десиће се да изгубимо утакмицу, али публика ће то знати да цени. Мало моје заслуге има, већина заслуга је њихова – истакао је селектор Србије.

Домаћа екипа је у једном тренутку утакмице губила са пет голова разлике.

Ја сам најавио медаљу када сам постао селектор, неке играчице сам вратио, неке први пут играју. Ово је био први пут у историји да су Драгана Цвијић и Сања Дамњановић одиграле целу утакмицу заједно. Замислите шта ће бити за шест-седам година – казао је Бошковић.

Србија у полуфиналу против Пољске.

Србија у полуфиналу против Пољске.

Србија ће у петак играти у полуфиналу Светског првенства против Пољске, такође у Београду.

Репрезентативка Србије Драгана Цвијић рекла је да ће њена држава дуго памтити вечерашњу победу над Норвешком у четвртфиналу Светског првенства.

Осећам се феноменално, успеле смо да у четвртфиналу избацимо светског и олимпијског шампиона. Шта год да буде даље ја сам поносна на своју екипу. Пресрећна сам, ову победу ће Србија дуго памтити – рекла је Цвијић новинарима после утакмице.

Србија је у београдској Арени победила Норвешку са 28:25 и тако се пласирала у полуфинале Светског првенства, чији је домаћин.

Капитен српских рукометашица Андреа Лекић истакла је да је поносна на своју екипу што је елиминисала олимпијског и светског шампиона.

Чуда су могућа, сан траје… Имамо самопоуздање од самог почетка такмичења, а данас смо још и распоредили моћ на свакој позицији и делу терена. Не могу да опишем како се осећам – истакла је Андреа Лекић.

Катарина Крпеж је истакла да је српска селекција показала да вреди.

Утакмица је била фантастична. Показале смо да стварно вредимо, да смо тим. Дале смо максимум и сада идемо даље – казала је Крпеж.

Леви бек Сања Дамњановић рекла је да репрезентација Србије не сме да буде еуфорична пред полуфиналну утакмицу.

Знале смо да можемо да их добијемо и добро је што смо губиле па се вратиле, јер су Норвежанке много опасне. У наставку такмичења морамо да будемо што мање еуфоричне, нема стајања, играћемо срцем као и до сад – рекла је Дамњановићева.

Норвешка рукометашица Каролин Брејванг рекла је да је репрезентација Србије била боља од њене екипе у вечерашњем дуелу и заслужено прошла у полуфинале Светског првенства.

Било је уживање играти овакву утакмицу. Публика им је дала крила, све је било фер. Нажалост, нисмо победили, иако смо почели добро. Противнице су се вратиле и вечерас биле боље од нас – рекла је Брејванг новинарима после утакмице у Београду.

Србија је у Арени победила Норвешку са 28:25, у утакмици у којој је оборен рекорд светских првенстава по броју навијача у хали.

Не играмо често пред оволико људи. Публика је била баш бучна, дала је екипи крила. Играла сам у сличној атмосфери у свом клубу, али ту нема оволико навијача – казала је репрезентативка Норвешке.

Селектор Норвешке Торир Хергејрсон рекао је да жели све најбоље Србији у полуфиналу против Пољске.

Србија је играла добро 60 минута, а последњих 15 посебно. Били су јачи од нас као тим. Дали смо све од себе, али овог пута нисмо успели. Желим им све најбоље у полуфиналу. То је један интересантан тим – рекао је Хергејрсон.

Женска репрезентација Норвешке пропустиће полуфинале неког великог такмичења први пут од 2005. године.

 

Извор: Спортски журнал

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *