Спорт

Почиње Европско првенство у кошарци у Словенији

Srbiija 2013 grupna

Србија први меч на ЕП у Словенији игра вечерас у 21 сат против селекције Литваније. Селектор кошаркашке репрезентације Србија Душан Ивковић рекао је да са оптимизмом очекује Европско првенство, иако ће државни тим у Словенији играти без повређеног Милоша Теодосића и Владимира Лучића.

„До последњег дана чекали смо могућност да се Теодосић и Лучић прикључе тиму, али лекарски тим је рекао другачије. Разговарао сам са Милошем и желим да буде уз тим, а верујем да ће се у другој фази шампионата прикључити екипи. Жао ми је што неће бити од почетка са нама“, рекао је Ивковић на конференцију за медије у Пиониру.

Теодосић није успео у потпуности да се опорави од повреде листа, коју је зарадио крајем маја, док Лучић има проблема са леђима.

„На крају смо осме недеље и могу да кажем да су стручни стаб и играчи радили у сјајној атмосфери. Имамо најмлађи тим и са највише дебитаната, али оптимиста сам и мислим да ћемо играти модерну кошарку“, додао је Ивковић.

Српски кошаркаши ће се на ЕП такмичити у Групи Б, у Јесеницама, са Литванијом, Босном и Херцеговином, Македонијом, Летонијом и Црном Гором.

„Наша група је сигурно најуједначенија са литванским тимом који се издваја и претендује на злато. Имају сјајну центарску линију, као што су браћа Лавринович, Валанчијунас, Клеиза, али мислим да им бековска линије није у реномеу тамошње кошарке“, рекао је Ивковић.

Капитен „орлова“ Ненад Крстић није желео да било шта обећава пред пут у Словенију.

„Као играч не волим пуно да причам пред ЕП. Имали смо позитиван скор и добре противнике у припремном периоду и мислим да су сви играчи искористили шансу. Не могу ништа да обећам, али знам да ћемо пружити све од себе“, поручио је Крстић.

Председник кошаркашког савеза Србије (КШ) Драган Ђилас захвалио се момцима који су се одазвали и играће за репрезентацију.

„Милош и Влада су све време били са нама, али жао ми је што неће играти на Европском првенству. Желим им пуно успеха и драго ми је што су своје слободно време посветили репрезентацији Србије“, рекао је Ђилас.

Потпредседник КШ Дејан Бодирога истакао је да репрезентативци заслужују похвале за игру коју су показали у припремном периоду, када су на 12 утакмица забележили девет победа.

„Одрадили смо добро припремни период и максимално ангажовано чекамо Европско првенство. Момци заслужују похвале за игре у пријатељским утакмицама. Имају подршку свих нас, фокусирани смо да одиграмо максимално и постигнемо успех“, рекао је Бодирога.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *