Вијести, Спорт

Ђоковић против Федерера у финалу Вимблдона

Новак Ђоковић се пласирао у финале Вимблдона савладавши Бугарина Григора Димитрова послије четири сета игре са 6:4, 3:6, 7:6(2), 7:6(7), па ће се, након што је у финишу меча спасио четири сет-лопте, у борби за најпрестижнији тениски трофеј у недјељу борити са Роџером Федерером, који је у другом полуфиналном мечу побиједио Милоша Раонића.

Ово је друго узастопно и укупно треће финале Ђоковића на Вимблдону, чији је пехар освајао 2011. године.

Други рекет свијета ће у борби за своју другу титулу на Вимблдону и укупно седми грен слем трофеј у каријери играти против швајцарског тенисера Роџера Федерера који је побиједио Милоша Раонића из Канаде са 6:4, 6:4, 6:4.
Биће то њихов 35. међусбони меч, а Федерер води са 18:16 у побједама.
Ове године састајали су се три пута, Ђоковић је био бољи у финалу Индијан Велса са 3:6, 6:3, 7:6 (7:3), док је Федерер славио у Дубаију (3:6, 6:3, 6:2) и у полуфиналу Мастерса у Монте Карлу (7:5, 6:2).
Меч између Ђоковића и Федерера на програму је у недјељу од 15 сати, док се сутра у женском финалу састају Ежени Бушар из Канаде и Петра Квитова из Чешке.

Други рекет свијета је послије приличних компликација и изгубљеног другог сета – прије свега због сопствених грешака, успио да се стабилизује и коначно у тај брејку сломи отпор Димитррова за друго узастопно финале Вимблдона.

Изгледало је да ће Ђоковић скоро рутински завршити посао против Димитрова, послије доминације у првом и на почетку другог сета, када је брејком отворио тај дио игре и повео са 3:1.

Бугарски тенисер међутим, није тако мислио, и везао чак пет гемова за изједначење у сетовима. искористивши очигледан пад концентрације Ђоковића – који је наређао велики број грешака, Ђоковић је у том дијелу игре показао да, у ствари, од њега зависи све – хоће ли меч кренути у правцу сигурне „луке“, или ће кормило преузети противник.

Српски тенисер је у трећем сету ипак, заиграо у правом ритму, смањо број неизнуђених грешака и добио тај део игре у тај брејку.

У четвртом сету је Ђоковић рано одузао сервис Димитрову, који одмах узвраћа (2:2), да би српски тенисер спасио сет лопту у деветом гему, а затим у тај брејку још три и коначно скршио отпор Бугарина искористивши другу меч лопту

Ђоковић: Срећан сам због уласка у финале

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић рекао је данас да је срећан јер је побиједио Бугарина Гиргора Димитрова и пласирао се у финале Вимблдона.

„Био је ово тежак меч, четврти сет је могао да оде на другу страну. Имао сам сет и брејк предности, неколико лопти за дупли брејк, али поновила се ситуација као код Чилића. Дозволио сам противнику да се врати, али укупно гледано срећан због побједе и уласка у финале“, рекао је Ђоковић.

Он је додао да је Димитров будућност свјетског тениса и играч који је већ сада у самом врху АТП тура.

Новак Ђоковић

Новак Ђоковић

„Добио је Ендија Мареја у четвртфиналу. Имао је и данас неколико квалитетних удараца, посједује сјајан осјећај, игра подјенако добро и кад је агресиван и кад се брани, има добру транзицији из одбране у напад“, објаснио је Ђоковић.
„Изгубио сам неколико грен слем финала, све те мечеве могао сам да добијем. Радујем се новом финалу, без обзира ко ће бити са друге стране мреже“, рекао је Ђоковић.

Извор: РТРС

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *