Вијести, Спорт

Ђоковић преко Мареја до полуфинала Мајамија

Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Мастерса у Мајамију, пошто је победио шестог тенисера света, Британца Ендија Мареја са 2:0 у сетовима (7:5, 6:3).

Меч је трајао сат и 31 минут. Обојица су у првом сету били освајали своје сервисе, али је Ђоковић у завршници, у 12. гему, направио брејк и повео у мечу.

 

djokovic majami

У другом сету Мареј је повео са 3:2 после брејка у петом гему, али је други тенисер света у наредном успео да врати брејк, а након тога и да освоји три везана гема и оствари 12. победу против Мареја.

Ђоковић ће у полуфиналу играти против победника дуела Швајцарца Роџера Федерера и Кеија Нишикорија из Јапана.

До сада је са петим тенисером света Федерером Ђоковић играо 33 пута и забележио 16 победа, а последњи пут играли су у финалу Мастерса у Индијан Велсу ове године, када је српски тенисер победио са 3:6, 6:3, 7:6.

Ђоковић је до сада са 21. тенисером на АТП листи Нишикоријем одиграо два меча и остварио половичан учинак. У првом дуелу, на Ролан Гаросу 2010. године победио је Ђоковић са 6:1, 6:4, 6:4, док је Нишикори био бољи на турниру у Базелу са 2:6, 6:4, 6:0.

—————————————-

Ђоковић: Нисам знао да сам прекршио правила

МАЈАМИ– Српски тенисер Новак Ђоковић провео је већи део разговора с новинарима у Мајамију о једном тренутку меча четвртфинала мастерс турнира против Ендија Мареја, у којем је не знајући прекршио правила игре.

„Погодите шта сви желе да вас питају”, рекао је један новинар Ђоковићу на почетку конференције за новинаре у Мајамију.

„Знам. Када сам долазио сви су ми рекли да ћемо морати да причамо о томе. Видите, бићу сасвим искрен, јесам рекетом прешао преко мреже и то сам и рекао Мареју. Казао сам му да нисам додирнуо мрежу. Моја грешка. Мислио сам да је дозовољено да пређем рекетом у његову половину, ако не додирујем мрежу… Нисам знао да то није дозвољено”, рекао је Ђоковић.

Најбољи српски тенисер и други играч света пласирао се у полуфинале турнира у Мајамију, пошто је победио Мареја у два сета, 7:5 и 6:3.

Ђоковић је казао да је тај тренутак у првом сету, приликом резултата 6:5 и 0:15 утицао на оба играча, али је упорне новинаре упутио да питају Мареја о томе.

„Што се мене ттице, да, наравно да сам осетио да се изнервирао. Показивао је то на терену. Ја сам се трудио да не обраћам пажњу на то. Мислим, одлука је већ била донета, тако да сам само покушавао да играм сваки поен”, рекао је Ђоковић.

Он је новинарима признао да је неспоразум био тежак и зато што су обојица тенисера пријатељи ван терена.

„Видите, на терену сам му рекао: ‘Енди, прешао сам преко мреже, али је нисам додирнуо. Колико разумем, то је дозвољено’. Мислим, нисам лагао на терену, увек покушавам да будем фер, с ким год да играм… Сада су ми рекли да то није по правилима и да сам погрешио. Мислио сам да нисам, али судија је у столици поред терена, он би требало да зна то”, рекао је Ђоковић.

Дискусија с новинарима у Мајамију потрајала је неко време, али су на крај сви прихватили Ђоковићево уверавање да је искрен и да није свесно прекршио правила. Што се тиче остатка меча, Србин је признао да је и време имало улогу у мечу.

„Знамо сви да услови у Мајамију могу да буду стварно тешки за играче. Влага и ветар који стално мења правац… Видело се да је то утицало и на њега и на мене. Такође на сервисима, обојица смо правили двоструке грешке у кључним поенима. Није било лако, знате. То што сам успео да будем миран и чврст, помогло ми је”, рекао је Ђоковић.

Он је поновио да му је тријумф у Индијан Велсу много значио на менталном плану, јер је тамо победио, иако није играо најбоље што зна. Он је казао и да нема ништа против технологије и поновљених снимака, који би могли да одлучују спорне ситуације.

Једно од неуобичајених новинарских питања упућено Ђоковићу било је да ли живи у Монте Карлу, јер се „плаши латиноамеричких жена”.

„Свидео ми се ваш израз лица када сте ме то питали, потпуно сте озбиљни. Не плашим се Латиноамериканки. Ја сам европски тип и одрастао сам и рођен у Европи. Дакле, волим Европу, верен сам и не остављам слободног простора за Латиноамериканке… Но, без обзира. Оне су јако лепе и ви то знате”, рекао је Ђоковић.

Извор. Бета

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *