Вијести, Спорт

Ана Ивановић завршила такмичење у Риму!

СЕДМА ТЕНИСЕРКА СВЕТА У ДРУГОМ КОЛУ РИМА ИЗГУБИЛА ДУГ И НАПЕТ МЕЧ
ОД МЛАДЕ РУСКИЊЕ ДАРИЈЕ ГАВРИЛОВЕ (78)

        Највећа српска узданица у женском синглу на турниру WТА Премијер серије у Риму, опростила се од такмичења већ на првој препреци.

        Пошто је као седми носилац била слободна на старту, Ана Ивановић у другом колу је поражена од Дарије Гаврилове (78) резултатом 1:2, по сетовима 7:5, 6:7 (2:7), 6:7 (7:9).

        Меч је трајао чак три сата и осам минута, а начин на који га је изгубила сигурно неће позитивно утицати на Анино ионако крхко самопоуздање.

        Ивановићева, једноставно, пати од одсуства било каквог континуитета у игри. Час поентира у стилу Серене Вилијамс или Марије Шарапове, час греши као да је на турниру „фјучерс“ категорије. Нажалост, у среду је много више грешила.

        Иако тек стиче репутацију на WТА Туру (највећи успех јој је победа над Шараповом у Мајамију ове године), Гаврилова се од почетка меча поставила доста ауторитативно и константно доводила Ану у позицију да „јури“ резултат.

        Ана је једино у првом сету успела да „преломи“ и оствари предност, када је после два враћена брејка заиграла знатно боље и добила тај део меча резултатом 7:5.

        Од тог тренутка се све одвијало по идентичном принципу – резултатски дефицит, повратак у равнотежу и одмах нови пад.

        У другом сету је од 0:4 стигла до 5:5 и 6:6, па у „тај брејку“ изгубила шест од првих седам поена и упропастила сав дотадашњи труд.

        Сет одлуке донео је још већа разочарања. Брејк заостатка (2:4) претворила је у брејк предности (5:4) и онда на свој сервис није успела да приведе меч крају.

        Убрзо је дошла у ситуацију да брани две везане меч лопте (5:6, 15:40). Тада се показала у најбољем светлу, а када је у „тај брејку“ требало да искористи тај замах и благу психолошку предност, поново је почела да греши.

        Гаврилова је повела 4:0, на 6:3 јој је Ана осујетила још три узастопне шансе да победи (имала је и среће код једног аута), међутим, изједначења на 6:6 и 7:7 била су крајњи домет наше тенисерке.

Ана Ивановић завршила такмичење у Риму!

Ана Ивановић завршила такмичење у Риму!

Анина форма током целе године, као и чињеница да је недавно (опет!) отпустила тренера, не слути на добро пред Ролан Гарос, који почиње 24. маја, али никад се не зна…

Мондо

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *