Вијести, Регион

Андреј Вучић: Фалсификовање моје личне карте је политичка ујдурма против мог брата

РЕКАО У СУДУ ДА СУ У СВЕ УМЕШАНИ КОРУМПИРАНИ ДЕЛОВИ ПОЛИЦИЈЕ И СУДСТВА И НЕКИ ПОЛИТИЧАРИ

  • ПРЕМИЈЕРОВ БРАТ: „Личну карту никада нисам мењао, уступио нити изгубио, а има више од десет разлика између моје и фалсификоване личне карте. Много је лакше било пре пет година утврдити истину. Могли су то да открију истог дана. Сада је много теже“

        БРАТ премијера, Андреј Вучић, данас је у својству сведока саслушан у Привредном суду у Београду у којем се, по његовој тужби, води поступак поводом нелегалног оснивања фирме Асомакум са његовом фалсификованом личном картом.

        Вучић је у судници нагласио да је ситуација око оснивања фирме Асомакум „политичка ујдурма“ како би се нанела штета његовом брату премијеру Александру Вучићу.

        „То је политичка ујдурма да би се нанела штета мом брату у коју су умешани корумпирани делови МУП-а и судства, а који су у спрези с неким политичарима“, рекао је Андреј Вучић.

        Он је казао да је још 2010. године давао изјаву у Пореској управи, а потом и у полицији, где су констатовали да је фирма Асомакум „фантомска“ и да је основана на основу његове фалсификоване личне карте.

        Додао је да је пре три године у Привредном суду, као и у Палати правде, такође давао исте изјаве.

        „Личну карту никада нисам мењао, уступио нити изгубио, а има више од десет разлика између моје и фалсификоване личне карте“, рекао је Вучић.

        Према његовим речима, разликују се слика, адреса, датум важења као и потпис овлашћеног лица.

        „Много је било лакше пре пет година утврдити истину. Могли су то да открију истог дана. Сада је много теже. То је све добро синхронизована намера да се нанесе штета мом брату“, казао је Андреј Вучић.

        Суђење ће бити настављено 10. јула пошто се очекује да се добију списи предмета који је повезан с тим случајем, а који се води пред Вишим судом у Београду.

        Вучић у тужби наводи да је фирму основала непозната особа која је користила његову фалсификовану личну карту.

        У полицијској акцији 10. априла ухапшено је 11 лица осумњичених да су крађом идентитета основали седам фантомских фирми, међу којима је и Асомакум. Осумњичени се терете и за прање новца, као и злоупотребу положаја одговорног лица, којима су државу оштетили за најмање 300.000 евра.

        Асомакум је прошле јесени дошао у жижу пажње јавности када је председник Нове странке Зоран Живковић поставио премијеру Александру Вучићу питање о тој фирми.

Брат премијера, Андреј Вучић

Брат премијера, Андреј Вучић

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић тврдио је да је установљено да је предузеће основано помоћу фалсификоване личне карте, и да је због тога још 2011. године ухапшена службеница Пореске управе.

Бета

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *