Вијести, Православље

Руска Црква пронела икону Богородице над Волгоградом

ПОСТОЈИ ЛЕГЕНДА ДА ЈЕ АВИОН СА ИКОНОМ БОГОРОДИЦЕ ЛЕТЕО НАД ГРАДОМ И УОЧИ ПРЕЛОМНОГ ДАНА СТАЉИНГРАДСКЕ БИТКЕ

ВОЛГОГРАД, у којем су од октобра извршена три терористичка напада, данас је надлетао хеликоптер у којем су били свештеници са иконом Пресвете Богородице „Умекшање злих срца“.

Та акција је одржана на заједничку иницијативу Волгоградске епархије и градоначелнице Волгограда Ирине Гусеве.

„Градска власт и свештеници су одлучили да ће икона Пресвете Богородице помоћи, пре свега, у исцељивању душевних рана људи повређених у терористичком нападу, пружању утехе и умекшавању срца рођака жртава погинулих на железничкој и тролејбуској станици у Волгограду“ – истакла је председница одбора за информативну политику града Волгограда Марина Кригер.

Она је напоменула да постоји легенда према којој је у јесен 1942. године, кад су се у Стаљинграду водиле најтеже борбе, по тајном Стаљиновом налогу град ноћу надлетео авион с Казањском иконом Мајке Божије. То су убрзо сазнали војници, ојачао им је морал и победили су фашисте.

Икона Пресвете Богородице „Умекшање злих срца“

Икона Пресвете Богородице „Умекшање злих срца“

Претходно је у Казањској катедралној саборној цркви у Волгограду пред овом иконом Пресвете Богородице служен молебан за умножавање љубави и искорењивање мржње и сваке злобе.

У Волгограду је 29. децембра извршен терористички напад на железничкој станици, а 30. децембра експлозија се догодила у тролејбусу. Према последњим подацима, у тим терористичким нападима погинуло је 34 људи, док се 66 налази у болницама у Волгограду и Москви.

Извор: Факти

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *