Мишљења

Избори у Зајечару – Повратак у 90-те, али овога пута без алтернативе

 

Пише: Игор Влаховић Игор

Деведесете,
Беда и немаштина, сиротиња раја мора да пронадје још један посао, како би успела да живи боље,…Уз мало менталне гимнастике и труда, било је оствариво.

Насилна турбо дизел култура уништавала је културну свест нације, посебно младих,…Али, уз мало информисаности о постојању других, виших, културних садржаја, односно отворености за уживање у њима, многи су, из тог турбо-дизел пакла, кретали пут културног просветљења, па су тако позоришта, биоскопи, концерти традиционалне, класичне, џез, рок и поп музике, били и те како посећени.

Милошевићев апсолутизам гурао је бројну политичку опозицију на маргину,…Уместо у министарства и скупштинске клупе, на уличне демонстрације,…Уз огроман труд, у процесу доказивања оданости освајачима са Запада, тог 5.октобра, успели су да зајашу Србију и њен народ.

Данас, јун, 2013. год. – Апокалипса Србије? Одговор је, чини се, на помолу.

На недавно одржаним изборима у Земуну, шачица огорчене сиротиње раје, која једва да и једног, било каквог, посла има, своју подршку указала је припадницима СНС и њиховим обећањима,…Дала им је апсолутну власт.

Срећни, задовољни и окуражени, наравно, пуни нових обећања, припадници СНС-а храбро су кренули у освајање Зајечара, пред републичке изборе, последње, политички релевантне територије. Иако им је све деловало лако и глатко, налетели су на тврд орах, у виду политичког конгломерата УРС-а, предводјеним, Младјаном Динкићем, творцем споменутог конгломерата и донедавним градоначелником, истакнутим Урсовцем, Бошком Ничићем.

Почела је борба, у којој су коришћена кључна бескрупулозна средства модерне европске Србије – Манипулаторско дељење једнократки, сиротињи раји у виду сухомеснатих производа, зејитина и сл.,…Путем медија, најпримитивније конфронтације, где им, по принципу смејала се коза овци, најприсутнији, у исто време, аргумент и реплика, беху – ви сте лопови,… И, сасвим очекивано, али не у толикој мери, свакодневних медјусобних физичких напада.

Драги Зајечарци, зар вам је беда и сиротиња у толикој мери помутила здрав разум, па сте за шаку бољег стандарда, који су вам обећали, за само мало мање сиротиње, од ове, којом вас сада тлаче, изашли на биралишта и СНС-овцима и УРС-овцима доделили водећа места на власти. Уз, сваком режиму подобну, коалицију, окупљену око СПС и издајнички ЛДП, који, иако издајнички, од свих наведених, испаде најбољи, јер макар бескомпромисно следи своју идеологију, уништаваће вас, као и сви остали политички бескрупулозници, у протеклих, ево већ, скоро 13 година.
Зар вам је беда и сиротиња, у толикој мери, помутила здрав разум, зар је ваше памћење на нивоу акваријумске рибице, па не видите како ваше нове месије, убрзано довршавају, пре њих започето, давање у бесцење, домаћих предузећа која се баве производњом и пружањем услуга, као и предају српских територија?
Хајде све то и да разумем, беда и сиротиња испрале су вам мозак, довеле вас до апатије, нихилизма. Али, не могу да разумем, да су у толикој мери, да сте и сами постали бескрупулозни, као и они – Без карактера и поноса, подмитљиви, подржавши њихово подмићивање једнократкама,…Насилници, подржавши, њихове медјусобне вербалне и физичке сукобе,… Апсолутисти, јер све наведено, представља њихову борбу за што јачом влашћу, подразумева се. Запитајте се само – Шта ако нпр. одете код лекара, а немате пар стотина евра? Шта ако вас, нпр. неки Урсовац, помеша са неким Напредњаком, или обратно, те насрне на вас, а ви нисте у могућности да се одбраните?…етц.етц.етц.

Да, идентично се односи и уколико сте аполитични, или, пак, члан, или симпатизер неке од опозиционих, па још и патриотских партија, које држе до своје идеологије,…Да, идентично, шта више, још јаче, односи се и на вас,… Само ћу рећи – Постоји нешто што се зове Демонстрације против 90-тих, али овога пута без икакве алтернативе,…Против њиховог богаћења, а наше беде, њихове насилне турбо-дизелашке културе, а нашег страха, и њиховог апсолутизма, а наше немоћи… Једном речју, против апокалипсе Србије!

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *