Регион, Хуманитарне акције

Руски добровољац Србима: Помозите српском ветерану да непокретан не умире у мукама!

Dusan-Pejak1-700x334

Апел Сергеја Сухарова Викторовича, руског добровољца из ратова у Босни и Космету, да се помогне српском ветерану који непокретан умире у тешким мукама.

ДУШКО ПЕЈАК
Ратни херој, био је у групи Гојка Ненадова – МЕЏИКА у Херцеговине, учествовао у евакуацији касарни у Чаплине, прошао је цело мостарско-невисињско ратиште.

Ишао у све акције, не само по наређењу већ и као добровољац. Више пута спасао српску нејач и жене од балијског и усташког ножа.

Био је сјајан митраљезац и извиђач. У свему је био добровољац и њему није требало да се наређује, знао је свој посао, али никад ни суров према непријатељу. Заробљеног непријатеља није попреко погледао, а таман ли га ударио; једном је и рањеног војника Армије БиХ сам превио и очистио му ране док није стигла медицинска помоћ.

У борби рањен у кичму, страдала су му три пршљана. Скоро је 15 година непокретан у сталним ужасним боловима. Сад већ како је рат поодмакао, мало која болница хоће да га прими и брине се о њему.. Његова мајка је болесна и њој треба помоћ. Живе у трошној кући у једној соби као у гробу.

МОЛИМ ВАС ЉУДИ!
Коме није све једно за даљу судбину овог часног и поштеног борца – ЈАВИТЕ МУ СЕ телефоном, помозите му, да живи животом достојно човека.

Зовите га и питајте шта му је потребно.

НЕМОЈТЕ ДА ДОЗВОЛИТЕ ДА БОРАЦ КОЈИ ВАС ЈЕ БРАНИО ДА ЗАВРШИ ОВАКО!!!
Он свакодневно има велике муке са здрављем!

Његов број телефона:
+381 64 173 23 10

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *