Хуманитарне акције

Преживела пакао од шиптарских терориста,хитно потребна помоћ

Sneyana-Savic

Шеснаестомесечна Снежана Савић има аномалију црева, епилепсију и срчане проблеме. Не може на операцију јер нема довољну тежину, а родитељи не могу да плаћају специјалну храну која јој је потребна.

Живот, али ни људи нису били наклоњени Данијели Савић (1979), која је за своје 33 године преживела тешке трауме, физичке и психичке, изазване ратним збивањима на Косову.

До 1999. све је било у реду. Живела је у Пећи, имала велику очеву породицу и градила своју. Била је удата и чекала је бебу. А онда је почео рат и свет је почео да јој се распада. Једног дана, Албанци су мештанима Пећи дали два сата да се спакују и заувек напусте своја огњишта. Неки то нису стигли. Данијела је својим очима гледала како јој убијају породицу. Њен супруг је тамо пронашао вечно коначиште.

Данијела је спелтом околности допала у руке Албанаца. Пребијали су је, секли по стомаку, избијали зубе. Кфор је тада спасао, али је бебу изгубила. Траума коју је преживела на Данијелу је оставила последице за цео живот. Рад штитне жлезде јој је од тада успорен и мора да пије лекове сваки дан, има срчаних проблема и проблема с бубрезима, а лева рука јој је изгубила функцију.

У наредним годинама ова жена селила се по целој Србији, где је живела у прихватним центрима за избеглице. Била је у многим местима у Војводини, најдуже се задржала у Бањи Ковиљачи и Лозници. Игром случаја дошла је у Неготин, где јој је УНХЦР обезбедио станчић од скоро 30 квадрата.

Живот је опет почео. Заљубила се и удала. Желела потомство. Након пет спонтаних побачаја Данијела је остала у другом стању. Родила је девојчицу Снежану.

Одмах по рођењу, Снежани је констатована аномалија црева због којих је имала операцију стенозе ануса. Недуго после тога девојчица је почела да добија епилептичне нападе, који су постали учестали. Као да то није било довољно, констатовани су јој и срчани проблеми.

Лекари кажу да су Снежанини проблеми последица траума које је њена мајка преживела. Девојчица мора да оде на још једну операцију, али пре тога мора да ојача, мора да достигне тежину од 10 килограма, коју са својих 18 месеци још нема.

Како би достигла потребну тежину неопходна је адекватна исхрана и посете лекарима. Специјална исхрана подразумева млеко АПТАМИЛ цомфорт 2 ( чије паковање кошта 1.600 динара, а траје два дана), кашице без глутена, витамине…

То пуно кошта. У овој породици ради само Данијелин супруг, који зарађује 30.000. Дуг који имају на издате чекове досеже 450.000 динара, тако да чистог новца примају једва 10.000 месечно.

Једини излаз ова породица види у срцима добрих људи, те се њима, овим путем обраћају за помоћ. Новац им је свакако најпотребнији у овој ситуацији, али свака донација у храни или пеленама је добродошла.

Ово није апел за помоћ у коме је потребно скупити енормну своту, ово је апел за помоћ да се помогне да мала Снежана буде довољно снажна да издржи још једну операцију, како би родитељи могли да смање садашње велике издатке на специјалну исхрану.

Ово је апел свим добрим људима да Савићи буду једна мала срећна породица створена у тешким животним приликама, али благословена осмехом детета.

Ако имате могућности и желите да помогнете овој породици то можете учинити на следећи начин:

NAČIN UPLATE U DINARIMA: BANCA INTESA AD BEOGRAD, Ulica milentija Popovića 7b, 11070 Beograd, Republika Srbija.
BROJ RAČUNA : 160-5400100863550-19, Svrha uplate: POMOĆ ZA SNEŽANU SAVIĆ, RAČUN OTVOREN NA IME:DANIJELA SAVIĆ, Devete brigade 31/1, 19300 Negotin, Republika Srbija

BROJ DEVIZNOG RAČUNA ZA UPLATE IZ INOSTRANSTVA: BANKA INTESA AD BEOGRAD, Ulica milentija Popovića 7b, 11070 Beograd, Republika Srbija.
IBAN/ACCAUNT CODE: RS35160063020003619487, SWIFT CODE:DBDBRSBG

WESTERN UNION, MONEY-GRAM ILI POST- NET UPLATA: DANIJELA SAVIĆ, Devete brigade 31/1, 19300 Negotin, Republika Srbija

Broj koji ste dobili u banci, vaše ime, prezime, grad i poštanski broj grada iz kojeg šaljete novac Westernom, tj. vašu uplatu javite ili pošaljite SMS na broj: Danijela Savić: +381 69 1905 979

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *