Хуманитарне акције

Божић Бата за српску децу на Космету!

Француска хуманитарна организација “Солидарност за Косово” обрадовала најмлађе. Арно Гујон: Божићни конвој постао традиција наше организације.

Ни ове године, млади Арно Гујон, директор француске организације “Солидарност за Косово”, добитник признања “Најплеменитији подвиг” нашег листа, није заборавио своје пријатеље у јужној српској покрајини. Поготову најмлађе, због којих је, каже, пре девет година и основао хуманитарну организацију.

У пратњи десетак волонтера из Француске, упутио се до Грачанице, где је допремио божићни конвој са одећом, школским прибором, играчкама за децу и спортском опремом, у вредности од 130.000 евра.

Божићни конвој је постао традиција, увек је некако посебан за нас, али и за наше пријатеље на Космету где стижемо уочи Нове године и најрадоснијег хришћанског празника, Божића.

Учи и даље
Сваки нови долазак на Космет Арно искористи да научи нешто ново о историји спрског народа јер, каже, да српски језик и историју и даље проучава. Због тога се пре неколико месеци преселио у Београд где је уписао мастер на Факултету политичких наука, а додатну мотивацију и још једног учитеља Арно је пронашао у својој вереници, Ивани Гајић, која је рођена и живи у Француској, а коју је упознао пре две године када је био ангажован на једном француском пројекту из области екологије у околини Зворника, одакле је Ивана пореклом.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *