Живот и Здравље

Зашто не треба да пијете воду из флаше

030679

Најновије истраживање показује да се у само једној пластичној боци воде налази чак 25 хиљада хемикалија!

Вода у пластичним флашама је практична јер с лако носи у торби. Ипак, она није добар избор, јер ново њемачко истраживање показује да се у само једној налази чак 25 хиљада хемикалија. Неке од њих су изузетно опасне за људски организам, тврде њемачки научници.

Они су анализирали 18 различитих узорака воде која се може купити у Француској, Италији и Њемачкој. Након читавог низа врло сложених анализа открили су да већина воде у боци садржи разне хемикалије, тачније чак 24.520. Уочено је да се у води налазе и хормони који могу нарушити хормоналну равнотежу.

Научници поручују да присутност хемикалија не значи обавезно да ће конзументи развити тешке облике болести, али истичу да је ипак ријеч о веома узнемирујућим открићима. Нарочито забрињавају хормони који могу утицати на репродуктивни систем жена, нарочито у млађој доби.

„Прерано је доносити конкретне закључке о томе како све те хемикалије утичу на здравље. Потребна су додатна истраживања. Ипак, сигурно можемо рећи да вода у боци не дјелује благотворно на људско здравље“, сагласио се и Брус Блумберг са Универзитета у Калифорнији.

Коментариши чланак

Коментара

2 comments on “Зашто не треба да пијете воду из флаше

  1. ubacujte srebro u vodu za pice. farmaceuti vec pene (ne tako glasno) zbog sve vece ljudske samosvesti koja delimicno napreduje i saznanjem o srebru kao najvaznijem mineralu u nasem organizmu. Zato cena srebra raste enormno, a tek ce rasti.
    Ja licno ne znam sta je prehlada, pa ni kihanje vec nekih 8 godina, a koloidno srebro cu koristiti i dalje, jer ZA/NA MENE deluje odlicno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *