Занимљивости

Преварант враћа новац уз објашњење: И мени су продали цепаницу

panj

После текста о превареном купцу Ненаду Петровићу коме је уместо нетбука на кућну адресу стигла цепаница, продавац – преварант, очигледно уплашен, јавио се Петровићу и обећао да му враћа новац.

Занимљиво је објашњење које је младићу дао преварант из Бачке Тополе.Наиме, рекао је да је и он био жртва сличне преваре и да је на наговор пријатеља одлучио да и он некоме подвали.

“Сигуран сам да се уплашио након што је цела прича доспела у медије и да ми се зато јавио. Обећао је да ми данас шаље новац пост експресом”, каже Петровић и додаје да му се јуче јавио и власник сајта “Купујем- продајем”, преко кога је и обављена куповина.

“Рекао ми је да је куповина преко његовог сајта безбедна и да је превараната мало, али да, ипак, морам да будем обазривији приликом куповине на Интернету.

Објаснио ми је да постоји упуство за безбедну куповину на сајту и да је требало да га прочитам. Међутим, иако сам то прочитао ништа осим тога да је продавац од скоро члан није ми деловало сумњиво”, каже Петровић и истиче да ми је посебно драго што су му бар медији помогли.

А ми се надамо да ће Ненад од сада бити обазривији приликом онлајн куповине, или можда више и неће куповати из фотеље!?

(Мондо)

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *