Занимљивости

Необични огласи – Убијам за паре

031146

Плаћени убица, на све спреман, 10.000 марака по глави, ручни рад – укратко је описао услугу коју нуди корисник једног огласника на интернету и то сврстану у категорију – умјетност. Само за неколико часова овај оглас имао је више од 12.000 прегледа, али је због непримјереног садржаја скинут са сајта.

На сликама поред огласа види се мушкарац, наводно из Витеза, који држи пиштољ у устима. Вјеродостојност наведених информација није утврђена, али број прегледа огласа вртоглаво је растао.

Контактирајући са администраторима сајта спорног огласа сазнали смо да се често сусрећу са шаљивим и нападним садржајима и да их уклањају, уколико корисници то захтијевају. Кажу да дневно поставе више од 10.000 понуда и да не могу контролисати толико садржаја.

– Звало нас је неколико корисника који су тражили да уклонимо овај оглас и то смо учинили. Људи имају бујну машту и немају граница. Све злоупотребе могуће нам је пријавити, а санкционисаћемо сваког ко вријеђа или злоупотребљава туђе податке. Недавно смо увели у систем и верификацију кућне адресе, да бисмо били сигурни с ким имамо посла – истакао је Амар, администратор овог сајта.

Није само аутор овог огласа био саркастичан, и они који су га прочитали били су још интересантнији, па су му нудили замјену за „голф 2“ или метар храстове даске, тражили му да им „убије“ стоку умјесто њих, или да их ријеши пунице.

Ово није једини „необични“ оглас који се може наћи на интернету. Неки од огласа доконих људи су „продајем маглу, повољно и фино упакована, цијена по договору“ са фотографијом празне, стаклене тегле са поклопцем, или „продајем просјака Алексу, због порока“.

– Продајем га јер пуши двије кутије дневно, све што напроси попије, у алкохолу је несношљив и незгодан, подваљују му стари новац. За гардеробу не брините, није захтјеван – објашњава „продавац“.

Путем интернета могуће је купити буквално све. Колекционари старих новчаница могу купити „посљедњи примјерак“ новчанице од пет конвертибилних марака, чија је цијена 99,99 КМ! Једни мијењају телефон за пиштољ, други продају „оригиналну“ потјерницу за Титом из Другог свјетског рата, трећи нуде по повољној цијени уплатницу за банку или купон за мензу из 1993. године.

ТРАЖИМ- НУДИМ

С обзиром на то да су испитни рокови у току, велики је број огласа у којима се нуде бубице и сатови за преписивање на испитима, који коштају од 15 до 30 марака. Тражена су и сексуална помагала, нуде се и услуге еротских масажа, на кућној адреси, а неки траже и брачног партнера.

– Желим да ми се јави женска особа која би ишла са мном на Јадранско море о мом трошку – укратко је рекао један усамљени Бањалучанин.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *