Вијести, Занимљивости

Направио аутомобил од лего коцкица који иде на – ваздух!

Раул Оаида, 20-годишњи Румун и Стив Самартино из Мелбурна су удружили своје познавање ЛЕГО коцкица, али и генијалног инжењеринга и створили невероватан аутомобил у правој величини сачињен од око 500.000 пластичних коцкица који се покреће – на ваздух.

Аутомобил иде на компресовани ваздух и може да достигне брзину од око 24км/х.

Ово није први овакав пројекат младог Оаиде који је претходно лансирао шатл од ЛЕГО коцкица у свемир. Тачније, закачио је пластични шатл за балон и послао га у свемир, али овај симпатичан пројекат је привукао пажњу Стива Самартина предузетника из Мелбурна који је имао занимљив предлог за Оаиду.

Раул Оаида за воланом ЛЕГО аутомобила

Раул Оаида за воланом ЛЕГО аутомобила

Самартино је почетком 2012 преко Твитера почео да прикупља новац за пројекат и за само пар недеља успео је да скупи око 20.000 долара, трећину процењеног износа па је одлучено да се крене са радом на ЛЕГО аутомобилу са погоном на компресовани ваздух.

Ваздух се под притиском налази у два мала резервоара и испушта се у пнеуматске моторе направљене од ЛЕГО коцкица. Изградња аутомобила је трајала укупно 18 месеци, а након што је видео привукао велику пажњу на интернету, Самартино је изјавио:

„Прво што мора да се деси у будућности је да заједница примети Раула Оаиду. Он је у потпуности заслужан за технологију иза пројекта, ја сам му само помогао за промоцију и проналазак финансија за рад“, нагласио је Самартино.

Извор: Танјуг

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *