Вијести, Живот и Здравље

„Мекдоналдс“ саветује своје запослене: Немојте да једете наше бургере и помфрит

Ланац америчких ресторана брзе хране „Мекдоналдс“ изнео је чудну препоруку својим радницима на интернет-страници, а то је да не једу бургере и помфрит, јер нису здрави.

На интерној-интернет страници „Мекрисорс“, намењеној за запослене у „Мекдоналдсу“, која је и раније давала чудне савете – као, на пример, како саставити крај са крајем ако радите за сатницу од 7,25 долара, сада се препоручује радницима да избегавају да једу своје производе због опасности по здравље.

282260_mekdonalds-3ap_f

Како би илустровали разлику између „нездравог“ и „здравијег“ на интернет-страници је постављена слика типичног „Мекдоналдсовог“ оброка и оброка једног од њихових конкурената – фирме „Сабвеј“ – сендвича са салатом и чашом воде.

„Брза храна је брза, разумне цене и нуди алтернативу домаћој кухињи. Погодна је и економски је прихватљива за брз ритам живота, има веома много калорија, масноће, шећера и соли, чиме су људи изложени ризику од гојазности“, истиче се на страници.

На страници се саветује да, уместо конзумације бургера са сиром и помфритом, треба да се једе на местима са понудом „разних салата, супа и поврћа да би се задржало добро здравље“.

Страница је угашена након што је текст са препорукама о исхрани изазвао негативан публицитет.

Бројне медијске и радничке групације критиковале су програм „Мек рисорс“ јер, како наводе, нуди савете који нису у складу са платама радника, који тешко да могу да приуште скупље здраве оброке. Недавна кампања „Ниске плате нису ОК“ помогла је у организовању штрајка радника у индустрији брзе хране.

Сајтом „Мекрисорс“ управља компанија ван „Мекдоналдса“, а „Мек“ је данас саопштио да су информације и садржај на сајту, који су извађени из контекста, изазвали непотребни публицитет и критике.

Извор: Танјуг

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *