Вијести, Свијет

Закувава се: Руски ратни бродови прошли кроз Босфор!

Москва / Дамаск – Три руска ратна брода, прошла су данас кроз Босфорски мореуз, на путу ка источном Средоземљу, у близини сиријске обале.

Брод обавештајне службе ШЦ-201, “Приазовје”, у пратњи бродова “Минск” и “Новочеркаск”, прошли су кроз Босфор, упркос страховањима у региону због могућег војног удара западних земља предвођених САД на Сирију, најављеног као одговор на напад хемијским оружјем који је сиријски режим извршио у Дамаску, пренео је АФП.

Ruski-ratni-brod

Брод “Пријазовје”, испловио је из украјинске луке Севастопољ у недељу, “ка одређеној области у којој постоје војне службе у источном Средоземљу“, рекао је неименовани званичник за агенцију Интерфакс.

Русија, кључни савезник Дамаска, све време, током сиријске кризе, држала је своја четири брода у источном Средоземљу, ротирајући их сваких неколико месеци.

Такође, Русија има војну базу у сиријској луци Тартус, подсетио је Франс прес.

Власти у Москви жестоко се противе америчком плану да нападне режим сиријског председника Башара ал-Асада, као одговор на наводни напад хемијским оружјем у Дамаску прошлог месеца.

Председник Русије Владимир Путин, упозорио је да би одобрење америчког Конгреса за напад на Сирију без консензуса у Уједињеним нацијама, представљало “агресију”.

 

Извор: http://www.vaseljenska.com/svet/zakuvava-se-ruski-ratni-brodovi-prosli-kroz-bosfor/

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *