Вијести, Свијет

Вучићев Ђулијани оценио да Обама не воли Америку

  • Портпарол Беле куће Џош ЕРНЕСТ: „Жалосно је када човек који је достигао одређени статус, па и неки степен поштовања, почне да на такав начин прља сопствену репутацију. Нећу поводом овога (у име Беле куће) тражити никакву задовољштину. Просто изражавам жаљење због Ђулијанијевих речи“

       

НА СКУПУ РЕПУБЛИКАНАЦА РЕКАО: „ОН НИЈЕ ОДРАСТАО У ТРАДИЦИЈИ У КОЈОЈ СМО МИ ОДРАСЛИ“

БИВШИ градоначелник Њујорка – републиканац Рудолф Ђулијани (1994- 2001.) – рекао је на једном скупу своје партије да Барак Обама „не воли Америку и њене становнике“.

        Ђулијани је 2007. био један од канддидата-фаворира Републиканске партије за председника САД (одустао у корист Џона Мекејна), а на Обамин рачун чак је прецизирао: „Он није одрастао у традицији у којој смо ми одрасли – да волимо своју земљу“.

        Бела кућа је на ово, наравно, одреаговала. Али, како?

        Њен портпарол Џош Ернест изразио је жаљење због Ђулијанијевих речи:

         „Жалосно је када човек који је достигао одређени статус, па и неки степен поштовања, почне да на такав начин прља сопствену репутацију. Нећу поводом овога (у име Беле куће) тражити никакву задовољштину. Просто изражавам жаљење због Ђулијанијевих речи“.

        Још је – обраћајући се новинарима који су тражили да се осврне на „Ђулијанијеву опаску“ – додао: „Многи од вас су имали прилику да слушају председникова иступања у којима је говорио о љубави према овој земљи или о томе како да она постане још боља“.

Бивши градоначелник Њујорка - републиканац Рудолф Ђулијани

Бивши градоначелник Њујорка – републиканац Рудолф Ђулијани

Ако сте заборавили: ово је онај Ђулијани којег је Александар Вучић доводио у Београд пред ђурђевданске изборе 2012. године. Да би Томислав Николић добио прилику да каже да је и Ђулијанијев долазак доказ да у свету почиње да се цени оно што СНС жели да уради. А да би екс-градоначелник америчког мегаполиса изговорио: да сви велики и предивни светски градови излазе на реке и да Вучић „има нос да то и уради“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *