Вијести, Регион

Мишчевић открила да Вучићева власт живи у уверењу да у Србији има мало евроскептика

  • Шефица владиног преговарачког тима уа ЕУ: Нама је важније да радимо и да се припремамо и будемо спремни него сам тренутак отварања преговора
  • ФАКТИ: Ево, ЕУ-фанатик тврди да у Србији има мало ЕУ-скептика. Како ли то она само зна? Да нема у виду изборе са излазношћу око 55 одсто на којима једна странка редовно добија 45-49 одсто? Ово је „аргумент“ колико и помињање 3 милијаде евра добијених од ЕУ. Јер, вишеструко више су из Србије изнеле само банке из земаља ЕУ! А колико је тек Србија изгубила на отварању свог тржишта ЕУ!

 

„ТЕШКО МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ ДА ПОСТОЈИ ЦЕНЗУРА У НАШИМ МЕДИЈИМА“

       У СРБИЈИ постоји веома мали ниво евроскептика, изјавила је данас шеф преговарачког тима са ЕУ Тања Мишчевић и нагласила да није тачно да Србија нема никакве користи од Европске уније.

        Нема државе у којој не постоји евроскептицизам, рекла је Мишчевић и указала да је у Србији мало странака, групација и покрета који су против евроинтеграција.

        Она је навела да је Србија од 2000. године до данас од ЕУ добила скоро три милијарде евра, што је око 194 милиона евра годишње.

        ЕУ помаже Србији и у јачању свих институција, изградњи инфраструктурних објеката, школа, болница, обнови електроенергетског система, казала је Мишчевић на ТВ Пинк.

        Само за поплаве смо из европских фондова добили 80 милиона евра, навела је Мишчевић.

         „Нема другог модела који нам може помоћи да сва кључна питање од реформе правосуђа до енергетике доведемо у склад са оним што је наше окружење, а то су државе чланице ЕУ“, казала је Мишчевић.

        Циљ Србије није само чланство у ЕУ већ изградња модерне и стабилне државе која може да постане чланица ЕУ. Нама је зато важније да радимо и да се припремамо и будемо спремни него сам тренутак отварања преговора, рекла је Мишчевић.

        Она је најавила да средином марта очекује да Европски парламент усвоји Резолуцију о напретку Србије у евроинтеграцијама.

        Говорећи о стању о медијима, Мишћевић је рекла да тешко може да се каже да постоји цензура, када се о томе прича сваки дан.

        Прича о томе штети Србији, јер одузима време да стално објашњавате те ствари, рекла је Мишчевић која је оценила да питање медија може и мора да се уреди.

        За то је потребно дефинисати стратешке правце за ту област, донети законска и подзаконска акта, рекла је она и додала да се та област „поставља на своје ноге“ управо у време преговора за приступање ЕУ.

        Када је реч о Железари Смедерево, Мишчевић је напоменула да је држава завршила процедуру пописа до сада дате државне помоћи и да смо се обавезали да више неће бити те помоћи Железари, због тога што буџет Србије више не може тиме да се оптерећује, као и због обавеза према ШП-у и ММФ-у.

Шеф преговарачког тима са ЕУ Тања Мишчевић

Шеф преговарачког тима са ЕУ Тања Мишчевић

Крајњи циљ је приватизација Железаре, а и ЕУ је неколико пута најавила да су спремни да разговарају са Србијом о тој теми, додала је Мишчевић.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *