Вијести, Свијет

Воде се тешке борбе за Пески и Спартак, војни врх ДНР наредио „нема повлачења”

НАРЕДНА 24 САТА ЋЕ ОДЛУЧИТИ СУДБИНУ ПРИМИРЈА И ТЕШКОГ НАОРУЖАЊА

  • Директор трауматолошког центра ДНР у Доњецку Александар ОТРИШЋЕНКО:  Прошле недеље смо дневно хоспитализовали 5-6 устаника, а сада у центар стиже и до 15 људи. Углавном имају устрелне и експлозивне ране. Повећање броја рањених директно је везано за повећање броја напада украјинске војске

         МИНИСТАРСТВО одбране Доњецке Републике саопштило је ноћас да украјинска армија „из свих видова оружја” туче по положајима његових снага из правца места Опитниј.

         Министарство је демантовало „информације” да су Украјинци успели да борце ДНР потисну из насеља Пески (поред Доњецка) и да у тој зони постоји опасност да јединице кијевског режима „пробију фронт”.

         При том је указало: „Тачно је једино да се борбе воде у троуглу  Пески-Спартак-аеродром”.

         Према извештајима доњецких електронских медија, главна мета украјинског напада је Спартак.

         Према истим извештајима, председник ДНР, Александар Захарченко, наредио је: „Ни корак назад! Пески и Спартак се морају одбранити по сваку цену!”.

         Украјинци су нешто раније данас кренули у напад и на градић Смелоје у Луганској Републици.

         Артиљеријски дуели код Широкина, које се налази источно од Мариупоља, ионако већ трају данима.

         Има процена да ће наредна 24 сата одлучити судбину примирја и – хоће ли тешко наоружање, које је било одмакнуто од фронтова, поново бити у главној улози…

         Борбе су вођене и јуче. Украјинци су гађали делове доњецког аеродрома, Волво центар, као и места Жабуњки,  Јасиноватаја, Горловка, Широкино, Набережноје, Жабичево. 

         Директор трауматолошког центра ДНР у Доњецку Александар Отришћенко саопштио је да се повећао број рањених устаника услед интензивирања дејстава украјинске војске у Донбасу.  

         У последњих недељу дана број устаника који су рањени на линији раздвајања порастао је три пута.

         „Прошле недеље смо дневно хоспитализовали 5-6 устаника, а сада у центар стиже и до 15 људи. Углавном имају устрелне и експлозивне ране. Повећање броја рањених директно је везано за повећање броја напада украјинске војске” – казао је Отришћенко. 

         Он је истакао пораст броја тешких рањавања. Тако су 12. априла „хоспитализована два човека са откинутим удовима”. „У њих је највероватније пуцано противтенковским диригованим ракетама” – рекао је Отришћенко. 

Воде се тешке борбе за Пески и Спартак, војни врх ДНР наредио „нема повлачења”

Воде се тешке борбе за Пески и Спартак, војни врх ДНР наредио „нема повлачења”

У међувремену, Русија формира још један конвој са хуманитарном помоћи за Доњецк и Луганск. Он ће бити 24. по реду. Од августа прошле године у Новоросију је достављено више од 30 хиљада тона хуманитарне помоћи.

Министар за ванредне ситуације Русије Владимир Пучков је изјавио да је МВС Русије спречило хуманитарну катастрофу у Донбасу.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *