Вијести, Занимљивости

Игор Коротченко: Управо откривена група шпијунских сателита припада – Американцима

УГЛАВНОМ СУ ИЗ СЕРИЈА „ФЕРЕТ-Д” И „ЛАКРОС” И НАПРОСТО „ВИСЕ” НАД РУСИЈОМ

         ГРУПА управо откривених шпијунских сателита који „висе” изнад Русије припада САД – изјавио је Игор Коротченко, главни уредник московског специјализованог часописа „Национална одбрана”.

         „Нема сумње да се ради о америчким сателитима. Пентагон користи сателите из серије „Ферет-Д” за лов на координате наших радара и зенитних ракетних система и за откривање техничких параметара наших радиоелектронских апарата који функционишу у горњим дијапазонима радиофреквентног спектра која користе средства за навођење на циљ, откривање туђих „објеката” и наша противракетна одбрана” – нагласио је Коротченко.

Игор Коротченко: Управо откривена група шпијунских сателита припада - Американцима

Игор Коротченко: Управо откривена група шпијунских сателита припада – Американцима

Он је агенцији ТАСС рекао и да темељну радиотехничку шпијунажу нема нико осим САД и Русије:

„То је оптерећујућа ставка и у нашем и у њиховом буџету.Сателити коштају десетине милијарди долара. Да додам: Американци користе и сателите за радарску шпијунажу серије „Лакрос” који „виде” и ноћу и у лошим временским условима. Њихов главни задатак је да прате кретање наших мобилних ракетних система „Топољ- М” и РС-24 „Јарс”. Међутим, све то има мали ефекат јер Русија користи оперативна маскирања, а још парира техничким средствима америчке шпијунаже”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *