Свијет

Власт у Русији: Британски и француски хомосексуалци неће имати нашу децу

Константин Долгов (Фото: Факти)

Константин Долгов (Фото: Факти)

Москва – Легализација геј бракова у Француској и Великој Британији умањује шансе за држављане тих земаља да усвајају децу из Русије, оценио је данас представник руског министарства спољних послова за људска права Константин Долгов.

„Британски и француски парламент легализовали су хомосексуалне бракове. То смањује могућност за грађане тих земаља да усвајају руску децу“, написао је на Твитеру Долгов, не пружајући више детаља.

Русија је крајем децембра усвојила закон који забрањује Американцима усвајање руске деце. Неки руски политичари позвали су на проширење на све странце како би се охрабрили сами Руси да усвајају децу.

Долгов је реаговао на јучерашње усвајање закона о легализацији истополних бракова у британском парламенту. Исти закон у суботу је усвојио и француски парламент.

Руски посланици су, с друге стране, крајем јануара усвојили закон којим се кажњава сваки јавни чин који представља „хомосексуалну пропаганду међу малолетницима“.

„Француски хомосексуалци неће имати нашу децу“, рекао је у понедељак Павел Астахов, који је у Кремљу задужен за права деце.

Хомосексуалност је у Русији до 1993. године сматрана кривичним делом, а до 1999. менталном болешћу.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *