Регион

ЈУНАКИЊА ДАНА: Теодора (7) из Крушевца вратила полицији паре пронађене на улици!

krusevac

„Домаћи задатак“ данас је дала Теодора Милошевић из Крушевца, ученица првог разреда ОШ „Драгомир Марковић“ која је, шетајући са баком Љиљаном Чабрић, пронашла 8. 200 динара насред улице. Како новац није био у новчанику, девојчица није знала коме он припада, па је заједно са баком отишла право у полицију.

Паре на раскрсници

– Теодора и ја смо се враћале из куповине, и она је на раскрсници видела хрпу новчаница – прича за С медиа портал Љиљана Чабрић, поносна бака. – Узвикнула је: ’Бако, види паре! ’. Стицајем околности полиција је била преко пута. Отишле смо тамо и предале новац. Рекла сам да је паре пронашла унука и будући да је она малолетна, дала сам своје податке, направљен је записник, а моја Теодора је добила похвале од полиције.

О мотивима за овакав гест, госпођа Чабрић прича:
– С обзиром на моје године и на моје васпитање, ред је био да тај новац предамо полицији. Ипак, није реч о малој суми за данашње време. У питању је 8. 200 динара. Онај ко га је изгубио ће се, надам се, јавити.

„Динар је за срећу, све преко тога није“

Овим гестом, каже, желела би да поручи свима да се „поштење и доброта исплате, јер тако човек, макар буде срећнији“.

– Данас је време када свако жели да се материјализује сваки наш покрет, сваки наш гест, свака наша миасо, сматрам да постоји и духовно задовољство, па бих волела да тако моја унука схвати овај наш данашњи гест – поручује госпођа Чабрић.
Да којим случајем опет нађе новац, каже, поново би учинила исто.

– Знате, кад човек нађе динар, он помисли, то је срећа. Тако смо моја унука и ја када смо шетале проналазиле ситан новац и помислиле да је то срећа. Али, ово је ипак нека сума која је мало вреднија; није додуше неки капитал, али некоме сигурно много значи – каже госпођа Чабрић.

Теодора вратила и пронађену икону

Поразговарали смо и са Теодором, лепо васпитаном девојчицом која нам је испричала како је са баком пронашла новац и предала га чикама у полицији. Самоуверено, раздраганим гласом, сигурна да је учинила праву ствар, Теодора додаје:
– Да поново пронађем новац, опет бих исто учинила, јер то тако треба да буде!

Рекла нам је још како је недавно у школи на великом одмору пронашла икону, коју је предала учитељици.

Љуба Ђорђевић

Извор: С медија

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *