Свијет

Владимир Путин у име Русије позвао на заједнички отпор маниулисању људским умовима и душама

ПОДРЖАО ПРАВО МОСКВЕ ДА ПРОГЛАСИ ДА ЈЕ УСТАВ РФ

  • Руски лидер је посебно говорио о значају Санкт Петербурга за Русију, њену и историју и културу: „Наша северна престоница није чувена само по својој величанственој архитектури и пребогатом уметничком благу. То је град грандиозне судбине који је спознао и тријумфе и најтежа могућа искушења. Он памти моћну силу духа својих грађана у Другом светском рату, а и сам је симбол победе живота над смрћу и људског достојанства над варварством“

        ШЕФ руске државе Владимир Путин позвао је друге земље на заједничко „супротстављање коришћењу савремених комуникација за манипулисање људским друштвима“.

        На заседању Санкт-петербуршког међународног културног форума истовремено је упозорио:

        „Данас се међународна заједница суочава са озбиљним изазовима и претњама. То су тероризам, пораст нетрпељивости, ксенофобија и социјални проблеми. Посебну пажњу тражи сфера комуникационе и нормативне размене. Јер, електронске технологије нису људима само откриле неслућене могућности општења и доступа знањима, већ се, на жалост, користе и као инструмент манипулације и за негативно утицање на умове и душе“.

        Путин позвао друге земље на обједињавање у борби против нелегалне трговине културним вредностима:

        „Знамо да новац добијен из тог криминалног бизниса, као и од наркотика и крадене нафте одлази терористима и за финансирање екстремистичких активности. Међународна заједница мора пресећи канале финансирања бандита“.

        Руски лидер је посебно говорио о значају Санкт Петербурга за Русију, њену и стоију и културу:

        „Наша северна престоница није чувена само по својој величанственој архитектури и пребогатом уметничком благу. То је град грандиозне судбине који је спознао и тријумфе и најтежа могућа искушења. Он памти моћну силу духа својих грађана у Другом светском рату, а и сам је симбол победе живота над смрћу и људског достојанства над варварством“.

        Путин се у „северној престоници“ срео и са члановима Уставног суда Русије и посебно се осврнуо на његово новодобијено право да одлучује поводом одлука Европског суда за људска права:

        „То је право од ванредне важности. На том плану ми нисмо ништа ново смислили јер и друге земље иду тим истим путем“.

Владимир Путин у име Русије позвао на заједнички отпор маниулисању људским умовима и душама

Владимир Путин у име Русије позвао на заједнички отпор маниулисању људским умовима и душама

Уставни суд је – последњим законским изменама – добио право да утврди да је нека одлука Европског суда за људска права у супротности са Уставом РФ и да се због тога не сме применити.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара