Вијести, Свијет

Владимир Путин: Неке западне земље би могле ометати повратак руског капитала у Русију

РУСКИ ПРЕДСЕДНИК У МОСКВИ РАЗГОВАРАО СА ВОДЕЋИМ БИЗНИСМЕНИМА О „АМНЕСТИЈИ КАПИТАЛА“

  • Учесници разговора потом открили да је Велика Британија била посебно апострофирана као земља која ће онемогућавати повратак руског капитала у земљу

        МОСКВА располаже подацима да би неке западне земље могле покушати да спречавају повратак руског капитала у Русију.

        Рекавши ово пред учесницима „Недеље руског бизниса“ у Москви, Владимир Путин је додао:

         „Имамо овакву ситуацију: из низа земаља добијамо донекле узнемиравајуће информације да би могли уследити покушаји онемогућавања повратка капитала у Русију. То може бити повезано са ограничавањем коришћења капитала који се налазе под страним јурисдикцијама“.

        Путин је окупљеним главним руским бизнисменима истовремено поручио: „Имајте ово на уму! Свако треба да сам одлучи о повратку свог капитала у земљу“.

Владимир Путин

Владимир Путин

Шеф руске државе обећао је националном бизнису да ће се закон о „амнестији капитала“ примењивати доследно и без било чије самовоље:

„Држава ће чинити све да нико закон не тумачи онако како би неко волео. Исто важи и за цео правосудни систем“.

Учесници овог разговора са Путином, открили су потом новинарима да се говорило о могућности да Велика Британија омета повратак руског капитала у Русију.

Власник компаније „Система“ Владимир Јевтушенков потврдно је одговорио на новинарско питање – да ли је за време сусрета са Путином била апострофирана баш Велика Британија.

Андреј Костин, директор ВТБ велике московске банке, друге по капиталу у Русији, истим поводом је рекао:

„Мислим да за ограничењима могу посегнути руководиоци више земаља. Пре свих Дејвид Камерон који је већ више пута говорио да треба уводити ограничења државним и приватним бизнисменима из Русије. Уосталом, наша „Алфа група“, чији је власник Михаил Фридман, већ се суочила таквом препреком када је покушала да купи фирму LetterOne. Објашњење је било: ради се о налазиштима нафте у Северном мору, а Фридман се може наћи под санкцијама, па би се могли појавити проблеми са испорукама нафте и гаса са тих налазишта“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *