Свијет

Трампа уочи „суперуторка” подржао гувернер Њу Џерсија Крис Кристи

ТРАМП ОЦЕНИО ДА БИ МАРКО РУБИО БИО ЛАК ПЛЕН ЗА ПУТИНА И ДА БИ ЗБОГ ТРЕМЕ БИО МОКАР ОД ЗНОЈА

         ГУВЕРНЕР америчке државе Њу Џерси – Крис Кристи који је био међу републиканским кандидатима за председника САД – објавио је да подржава фаворита трке за Белу кућу Доналда Трампа.

         „Објављујем – нагласио је Кристи – да подржавам Доналда Трампа и пружићу му подршку све до избора 8. новембра. Сједињеним Државама је потребан јак лидер који ће повратити величину Америке. Доналд је лојалан Американаца који може поразити Хилари Клинтон”.

         Трамп је Кристију узвратио речима: „Досад нисам имао значајнију подршку политичара и Кирсова подршка ми веома много значи”.

         Кристи је подржао Трампа уочи „суперуторка” (1. марта) – прајмериз одједном у 12 америчких држава. У игри ће бити одједном 595 делегатскх гласова за конгрес Републиканске партије који ће одлучивати о станачком кандидату за председника САД.

         Иначе, Трамп и Рубио су се сударили на јавној сцени.

         Прво је Рубио у Трамповим „изборним твитовима“ прнашао три словне и правописне грешке и уз главни смех и одобравање својих присталица рекао:

          „Можда су га овако научили, а можда му и твитове пишу странци, као што су му странци градили Trump Tower. У сваком случају, ако он буде номинован з председника САД – Републиканска партија ће се суочити са расколом. Не смемо дозволити да овакав обмањивач преузме контролу над Регановом партијом“.

          Трамп му, наравно, није остао дужан:

          „Претпоставимо да Путин долази у Вашингтон и среће се са нашим председником. Претпоставимо да то буде Марко. Претпоставимо, дакле: улази Путин у кабинет председника САД, а Марко скроз наскроз мокар од зноја. Гледа га Путин и говори: са овим момком нешто није у реду. Све у свему, можете ми веровати: он ће бити лак плен за Путина“.

Трампа уочи „суперуторка” подржао гувернер Њу Џерсија Крис Кристи

Трампа уочи „суперуторка” подржао гувернер Њу Џерсија Крис Кристи

Уочи „суперуторка”, Трамп има 81 делегатски глас за тај конгрес, Тед Круз и Марко Рубио по 17, а Џон Кејсик 6.

Иначе, бивши председник Мексика – Висенте Фокс – назвао је Трампа „лажним пророком који ће Американце довести до пропасти”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара