Спорт

Ивана Шпановић нестрпљиво чека митинг 1. марта

КАД ПУБЛИКА ЈЕДНОМ ОСЕТИ АТМОСФЕРУ АТЛЕТСКЕ АРЕНЕ,
БЕЗ АТЛЕТИКЕ НЕЋЕ МОЋИ

  • Публика ће коначно имати прилику да види најбоље српске атлетичаре али и госте из иностранства – каже Ивана

        Српска атлетичарка Ивана Шпановић рекла је данас да се нада да ће на предстојећем митингу у Београду у новој атлетској дворани публици поклонити вредан резултат.

        Атлетска дворана на Бањици биће отворена 1. марта међународним такмичењем.

        На том митингу ће учествовати и национална рекордерка у скоку у даљ, која је навела да је увек подршка публике на трибинама додатно мотивисала, али и да наступ пред домаћом публиком има посебну драж.

        – Нажалост, немам то задовољство тако често и зато с великим нестрпљењем чекам да уђем у халу. Надам се да ћу искористити прилику да публици поклоним резултат вредан њихове пажње и доласка. Са друге стране, и публика ће коначно имати прилику да осети атмосферу атлетске арене, да види најбоље српске атлетичаре, али и госте из иностранства и једном кад осете ту енергију, без атлетике неће моћи, рекла је Шпановић – преноси Атлетски савез Србије.

        Она је додала да је ће митинг бити сјајна промоција атлетике, али и Европског првенства у дворани које ће се следеће године одржати у Београду.

        Атлетска дворана је, пре свега, тренажног типа простире се на 7.200 квадратних метара, има четири кружне стазе дужине 200 метара, а унутрашњост терена је предвиђена са скок удаљ, скок с мотком, скок у вис, бацање кугле и осам стаза по 60 метара.

Ивана Шпановић

Ивана Шпановић

– Често пута тренер и ја разговарамо колико су важни услови за припреме и такмичење у зимском периоду и, по мом мишљењу, то је било кључно за мој континуитет освајања медаља на великим такмичењима и остварених великих резултата. Треба нам што више спортских борилишта и на отвореном и затвореном, јер је то један од основних предуслова пре свега за здраву спортску нацију, па онда и за стварање врхунских спортиста – рекла је Шпановићева и додала:

– Атлетска дворана у Београду је велики успех Атлетског савеза Србије и српског спорта уопште – закључила је Ивана Шпановић.

Вечерње новости

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара