Свијет

Су-34 почели да над Сиријом лете и са ракетама ваздух-ваздух малог и средњег домета

СИРИЈСКА АРМИЈА КОНАЧНО ЗАВРШИЛА ОПКОЉАВАЊЕ СТРАТЕШКИ ВАЖНОГ ГРАДА САЛМА

  • Су-34 у наоружању имају ракете ваздух-ваздух малог домета Р-73 (AA-11 Archer, по класификацији NATO) и средњег домета Р-27 (AA-10 Alamo, по класификацији NATO) са главама за самонавођење, а погађају ваздушне циљеве на растојањима до 60 километара
  • Један Су-34 може да носи до шест ракет Р-73 и до осам Р-27. Сваки авион ове класе има систем за радиоелектронску борбу „Хибини-10В“

        РУСКИ ловци Су-34 први пут су данас у ваздушном простору Сирије летели не само са бомбама него са ракетама ваздух-ваздух малог и средњег домета.

        Ово је потврдио и званични представник Ваздушно-космичких снага РФ пуковник Игор Климов: „Носили су авио-бомбе ОФАБ-500 и КАБ-500, али и ракете ради заштите. Те ракете имају главе са системима за самонавођење и погађају ваздушне циљеве на растојањима до 60 километара“.

        Су-34 у наоружању имају ракете ваздух-ваздух малог домета Р-73 (AA-11 Archer, по класификацији NATO) и средњег домета Р-27 (AA-10 Alamo, по класификацији NATO).

        Један Су-34 може да носи до шест ракет Р-73 и до осам Р-27. Сваки авион ове класе има систем за радиоелектронску борбу „Хибини-10В“.

        Ово је део руског војног одговора на обарање бомбардера Су-24 у ваздушном простору Сирије.

        Сиријска армија је иначе данас овладала котом 1122 поред стратешки важног града Салма што јој је омогућило да коначно опколи ову тврђаву Џебхат ан-Нусра која је филијала Ал Каиде.

        Сиријске јединице протеклих недеља су преузеле контролу над неколико насеља и планина око Салме.

Су-34 почели да над Сиријом лете и са ракетама ваздух-ваздух малог и средњег домета

Су-34 почели да над Сиријом лете и са ракетама ваздух-ваздух малог и средњег домета

Војни врх у Дамаску је саопштио да се сада у опкољеном граду налази око 2000 нусроваца, а да их је на почетку офанзиве владиних снага било око 10.000.

Салма се налази на северу сиријске провинције Латакија. Од ње воде путеви према граници са Турском и према Идлибу, седишти истоимене провинције.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара