Свијет

Дмитриј Песков: Сусрета Путин-Ердоган у Паризу неће бити

ПОРТПАРОЛ КРЕМЉА НИЈЕ ЖЕЛЕО ДА КОМЕНТАРИШЕ ПРЕДАЈУ ТЕЛА УБИЈЕНОГ ПИЛОТА СУ-24

        ПРЕДСЕДНИК РФ Владимир Путин неће се састати с председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом у Паризу „на маргинама“ конференције УН о климатским променама, такав контакт тренутно није предвиђен у распореду председника РФ, рекао је новинарима портпарол шефа руске државе Дмитриј Песков.

        „Сусрет с Ердоганом (у Паризу) није планиран, о том сусрету нема говора. Таквог сусрета неће бити“ – казао је представник Кремља.

        Одговарајући на питање новинара – да ли је могућ сусрет или телефонски разговор лидера РФ и Турске у наредним данима – Песков је нагласио да „тренутно у распореду (Путина) нису предвиђени било какви контакти. „Не бих желео да дајем било какве друге коментаре“ – додао је портпарол председника РФ.

        Председник Турске је двапут је покушао да разговара са Путином, а затим је послао званични захтев за сусрет с руским лидером 30. новембра а конференцији у Паризу.

        У Кремљу такође засад не коментаришу предају тела погинулог пилота Су-24М Русији од стране Турске.

        „Не бих желео никако да коментаришем ту тему“ – истакао је Песков, одговарајући на питање да ли у Кремљу предају посмртних остатака пилота доживљавају као покушај Турске да поправи односе с РФ.

Дмитриј Песков: Сусрета Путин-Ердоган у Паризу неће бити

Дмитриј Песков: Сусрета Путин-Ердоган у Паризу неће бити

Медији су раније јавили да су посмртни остаци пилота Олега Пешкова који је убијен у Сирији у понедељак послати из Турске у Русију. (http://www.vijestio.com/vijesti/svijet/turska-uputila-u-rusiju-avion-sa-telom-ubijenog-pilota/)

На кадровима емитованим на турској телевизији види се да турски војници утоварују ковчег с телом у авион. Том приликом је одржана званична војна церемонија.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара