Свијет

Шојгу „хлади“ Турке и Американце: Пред обале Сирије стижу крстареће ракете „Калибар“

МАЛИ РАКЕТНИ БРОД ВЕЛИКЕ УДАРНЕ МОЋИ – „ЗЕЛЕНИ ДОЛ“ – КРЕНУО ИЗ СЕВАСТОПОЉА

  • Биће то први улазак крстарећих ракета „Калибар“ у Средоземно море и њихово прво примицање територијама не само Сирије, него и Турске и Саудијске Арабије
  • Главно наоружање „Зеленог Дола“ су крстареће ракете „Калибар“ за које се претпоставља да имају домет и преко 1.500 километара, а то значи да из Источног Медитерана могу да држе у шаху не само добар део Блиског Истока, него и америчку Шесту флоту и западно од Сицилије…

        ВОЈНИ врх Русије одлучио је – због новог заоштравања ситуације поводом Сирије – да њеним обалама примакне крстареће ракете „Калибар“.

        Према Источном Медитерану кренуо је из Севастопоља мали ракетни брод велике ударне моћи „Зелени дол“, наоружан управо тим ракетама чију прецизност и разорну снагу је Исламска држава у Сирији већ осетила. Након што их је из Каспијског мора, са растојања од 1.400 километара, испалила руска Каспијска ратна флотила.

        Ово је прво укључивање руских малих ракетних бродова у састав ескадре која „стоји“ испред обала Сирије.

        Ово је први улазак крстарећих ракета „Калибар“ у Средоземно море и њихово прво примицање територијама не само Сирије, него и Турске и Саудијске Арабије.

        Ово је сигуран знак да Москва рачуна са новим заоштравањима и заплетима и да жели да прошири своје војне могућности поводом Сирије и велике игре која се поводом ње пооштрава са подизањем улога.

        Анонимни извор је поводом мисије „Зеленог дола“ рекао: „Задаци ,Зеленог дола’ се не откривају, али – с обзиром на то да носи крстареће ракете великог домета – не искључује се његово учешће у војним операцијама“.

        Русија је број својих ратних и пратећих бродова у Источном Медитерану повећала са 10 на 20.

        Мали ракетни бродови класе 21631 „Бујан-М“ су вишенаменски ратни бродови „река-море“. Имају депласман од 949 тона. Дугачки су 74 метра, а широки 11.

        Развијају брзине до 25 чворова и могу да потпуно аутономно плове до 2.500 морских миља.

        Наоружани су топовима А-190 калибра 100 милиметара, ракетним системима „Калибар“ и зенитним ракетама „Гибка“.

Главно наоружање „Зеленог Дола“ су крстареће ракете „Калибар“

Главно наоружање „Зеленог Дола“ су крстареће ракете „Калибар“

Главно наоружање су им, наравно, крстареће ракете „Калибар“ за које се претпоставља да имају домет и преко 1.500 километара, а то значи да из Источног Медитерана могу да држе у шаху не само добар део Блиског Истока, него и америчку Шесту флоту и западно од Сицилије…

Тим пре што у Пентагону и НАТО уопште још не знају колики је стварни домет тих ракета…

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара