Регион

СНП једина у Скупштини Србије гласала против споразума Србије и НАТО

Српска народна партија једина је у Скупштини Србије гласала против усвајања Закона о потврђивању споразума Владе Србије и НАТО-а за подршку и набавку о сарадњи у области логистичке подршке.

Народни посланик СНП, Милан Петрић, није подржао Закон који за СНП представља одступање од позиције војне неутралности.

– Српска народна партија заступа политику искрене и заокружене војне неутралности. Србија треба да пружи активан допринос глобалној безбедности кроз сарадњу са безбедносним организацијама и на западу и на истоку, али је битно да се то чини искључиво на темељима војне неутралности коју је Скупштина Србије прогласила усвајањем Резолуције 2007. године – изјавио је Петрић.

Он је додао да Србија никада не треба да приступи НАТО јер би то могло да угрози пријатељске односе Србије и Русије.

– Руси су кроз истоију били најближи савезник и пријатељ Србије. Приступање НАТО је црвена линија коју Србија никада не ни требало да пређе ако жели да сачува добре односе са Русијом – истакао је Петрић.

НАТО има оно, што није имао Хитлер после 25. марта 1941?

НАТО има оно, што није имао Хитлер после 25. марта 1941?

Споразумом Владе Србије и НАТО-а за подршку и набавку о сарадњи у области логистичке подршке је омогућено да се припадници НАТО слободно крећу по Србији, да са Војском Србије размењују поверљиве информације и опрему и имају имунитет и привилегије које следују дипломатама по Бечкој конвенцији.

Извор: СНП

Коментариши чланак

Коментара