Вијести, Свијет

Саудијски принц тужи Форбс због лошег рангирања

030744
Саудијски принц и милијардер Алвалид бин Талал тужио је магазин „Форбс“ за клевету јер је погрешно процијенио његово богатство.

Принц, унук оснивача Саудијске Арабије и нећак краља Абдулаха, у тужби поднијетој британском суду наводи да је амерички часопис умањио његово богатство за близу 10 милијарди долара.

Премда један од најбогатијих свјетских бизнисмена, у чијем је власништву и лондонски хотел Савој, њујоршки Плаза и париски Џорџ В, Бин Талал је на Форбсовој листи најимућнијих људи на свијету заузео „тек“ 26. мјесто, с богатсвом које је процијењено на 20 милијарди долара.

Да је процјена „коректно“ учињена, тј. да је његова имовина процијењена на 30 милијарди долара, саудисјки принц би био сврстан међу 10 најбогатијих људи на планети.

Бин Талал тврди да је Форбсова листа начинила штету његовој репутацији и компанији „Кингдом холдингс“, на шта Форбс оговара да је до суме од 20 милијарди долара дошао на основу доступних података, истичући да је принчево имовно стање прилично нетранспарентно.

Осим удјела у Еплу, Фејсбуку, Твитеру и компанији Руперта Мурдока, Бин Талал посједује и мермерну палату од 420 соба у Ријаду, приватни боинг 747 са троном умјесто седишта и имање поред саудијске пријестонице са пет вила, пет вјештачких језера и мини репликом Великог кањона.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *