Вијести, Свијет

САД: Жена убијена код Бијеле куће имала менталне проблеме

033206

Жена која је аутомобилом насилно покушала да уђе у простор Конгреса и Бијеле куће је убијена, док су двојица полицајаца повријеђена.

Шефица полиције у Вашингтону Кејти Ланијер потврдила је синоћ на конференцији за новинаре да је жена настрадала у инциденту у близини Капитол хила у Вашингтону, рекавши да се не зна мотив напада, али да полиција сматра да се све то није случајно догодило.

Касније је саопштено да није ријеч о терористичком нападу.

Америчке телевизије су јавиле да је жртва Миријам Кери (34) из Конектиката, за коју се сумња да је боловала од постпорођајне депресије, након што је прошле године родила девојчицу. Неименовани званичници власти су само рекли да је жртва имала „менталне проблеме“.

Инцидент је почео у близини Бијеле куће, када је осумњичена покушала насилно да уђе у Пенсилванија авенију која је из безбједносних разлога затворена за саобраћај. Пошто су реаговали припадници Тајне службе, Кери је аутомобилом великом брзином почела да бјежи са лица мјеста, прошавши кроз пар црвена свјетала и упутивши се у правцу Капитол хила, гдје ју је опколила возило. Кери је успјела да се извуче, након чега су полицајци употребили ватрено оружје.

У возилу се налазила и њена једногодишња ћерка Ерика, која није повријеђена.

Полиција је касније повукла наредбу о закључавању свих просторија Конгреса и људима је дозвољено да изађу из зграде. Безбједносне службе су о инциденту обавијестиле и предсједника Барака Обаму, а увиђај је трајао до касних вечерњих сати.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *