Вијести, Свијет

Бивши директор ЦИА-е: Сноудена бих на листу за убиство

033212

Бивши директор Централне обавјештајне агенције САД-а и Националне сигурносне агенције Мајкл Хејден је љут због докумената о шпијунирању који су процурили у јавност захваљујућу Едварду Сноудену, што је донекле разумљиво, но збијање шала о томе како Сноудена треба убити, баш и није.

„Морам признати да сам у својим тамним тренуцима током посљедњих неколико мјесеци такође хтио номиновати Сноудена, али на неку другу листу“, изјавио је Хаyден на панел дискусији коју је организовао Вашингтон Пост.

Док су се неки у публици смијали томе, републикански конгресмен Мајк Роџерс, предсједавајући Одбора за обавјештајне послове, добацио је: „Ја бих ти могао помоћи у томе“.

Иако Хејден није прецизирао тачно шта листа коју спомиње подразумијева, идеја је била кристално јасна и уклапа се са претходним изјавама датим пријетећим тоном, а које се односе на Сноудена.

Мимо тога, Сноудена је упоредио са присталицама тероризма и терориста, рекао да се ради о неком ко није разговарао са супротним полом пет или шест година, додао је да се ради о „Морално арогантном момку“, који ће вјероватно завршити као алкохоличар.

Након што је у јавност дао документе који свједоче о томе да су САД шпијунирале грађане широм свијета, Сноуден је побјегао у Кину, а потом је допутовао у Русију, гдје је затражио азил и гдје тренутно живи. Недавно је номинован за награду Сахаров, која се додјелује борцима за слободу мишљења и људска права.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *