Вијести, Свијет

Руски Сухој надлетао разарач САД, Бела кућа потврдила гласине о посети шефа ЦИА Кијеву

Вашингтон – Руски борбени авион више пута је из велике близине надлетео данас амерички ратни брод у Црном мору, изјавио је један извор из војске САД.

Руски Сухој 24 летео је на око 900 метара од америчког разарача „Доналд Кук“, на око 150 метара надморске висине, прецизирао је тај извор.

Команданти брода оценили су да та акција представља провокацију и навели да она није у складу са међународним споразумима, због чега је ратни брод издао неколико упозорења путем радија.

Тај амерички брод у рутинској је операцији у међународним водама источно од Румуније.

Ruski-Suhoj-24-620x330

Бела кућа потврдила гласине о посети шефа ЦИА Кијеву

Директор Централне обавештајне агенције (ЦИА) био је у Кијеву за викенд, потврдила је администрација америчког председника. Раније се та информација уз позивање на изворе блиске украјинским војним структурама појавила у неколико медија.

У Државнпј думи РФ сматрају да су Сједињене Државе, вероватно, забринуте због нестабилности нове власти у Кијеву, па управо у том контексту треба разматрати посету шефа ЦИА Кијеву.

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров раније је изјавио да Вашингтон за сада није Москви пружио јасна објашњења поводом информација о хитној посети челника ЦИА Џона Бренана Кијеву.

Извор:  Глас Русије / Бета

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *