Вијести, Свијет

Русија: Узроци пада авиона квар и грешка пилота

034367

До пада авиона „Боинг 737“ у Казању, када је свих 50 људи у авиону погинуло, дошло је вјероватно због грешке пилота и техничког квара летјелице старе 23 године.

Данас ће бити дан жалост широм Русије због ове трагедије.

„Главна верзија несреће је грешка у пилотирању и технички фактори, укључујући техничку грешку“, рекао је шеф комитета за истрагу у региону Волга Александер Полтинин, пренијела је агенција АФП.

Авион се срушио јуче приликом слијетања на аеродром у руском граду Казању, при чему су погинула 44 путника и шест чланова посаде.

Првобитно је било јављено да међу погинулима нема дјеце, међутим, нешто касније је саопштено да су погинуле и двије девојчице, од 11 и 15 година.

Међу погинулима је и син предсједника региона Татарстан, Ирек Мињиканов и шеф руске безбједносне службе у Татарстану Александар Антонов, као и Британка Дона Каролина Бул и један Украјинац.

Остале жртве те авионске несреће су, како се вјерује, Руси.

Авион, који је полетио са московског аеродрома Домодедово, експлодирао је при другом покушају слијетања.

Спасилачке екипе пронашле су тијела свих погинулих, саопштили су званичници из центра за ванредне ситуације Тартарстана, западне републике чији је Казањ главни град.

Руски предсједник Владимир Путин изразио је саучешће породицама и пријатељима погинулих и наложио је влади да оснује комисију за хитну истрагу авионске несреће.

Авион који се срушио припада регионалној авиокомпанији Татарстана.

Према свједочењу очевидаца „Боинг“ је брзо изгубио висину и резервоар са горивом је експлодирао при удару.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *