Вијести, Свијет

Ратни извештачи: И после погибије колега вратити се у Украјину да би се рат зауставио

Теми погибије новинара ВГТРК Игора Корнељука и Антона Волошина у Украјини руско друштво ће се још дуго враћати. Макар стога што су њихове убице још увек на слободи. Данас су важни одговори на два питања, како ће се после овог догађаја новинари вратити у Украјину и да ли се могу заштити у зони борбених дејстава?

Ратни извештач телевизијског канала Русија 1 Јевгениј Подубниј каже да се на место борбених дејстава мора враћати. По његовим речима телевизија је тамо извор наде, знак да људи неће остати сами, да свет на њих неће заборавити.

Марат Сајченко ратни сниматељ телевизијског канала LifeNews, који је био заробљен у Украјини, каже „ако новинари оду, људи са тих подручја остаће сами са својом несрећом. Новинари су њихова једина заштита“.

И после погибије колега вратити се у Украјину да би се рат зауставио / © Photo: RIA Novosti/Vladimir Pesnya

И после погибије колега вратити се у Украјину да би се рат зауставио / © Photo: RIA Novosti/Vladimir Pesnya

А да ли се може ослањати на здрав разум и да ли он постоји на украјинској страни, пита се Сергеј Бриљов, аутор прилога објављеног на телевизији Русија 24.

Судећи по ономе што до нас одатле долази видимо да је он нестао. Украјинском јавном тужилаштву био је потребан један дан како би за смрт руских новинара оптужило снаге самоодбране. Амбасадору Украјине у УН, требало је још мање, како би оптужио новинаре за своју смрт. У складу са том логиком, погинули у Одеси спалили су сами себе, у Мариупољу су људи себе стрељали и тако редом, рекао је ратни извештач Првог канала Павел Краснов.

Извор: Глас Русије

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *