Вијести, Свијет

Путин: „Зашто САД снабдијевају терористе?“

005521
Владимир Путин стао је у одбрану уговора о продаји руског оружја режиму у Сирији, истичући да Запад не би требало да шаље оружје побуњеничким снагама.

„Уколико Сједињене Државе сматрају једну од главних организација сиријске опозиције, Ал Нусра, терористичком, како онда могу да им достављају оружје?“, запитао се Путин у говору на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу, јавио је Ројтерс.

„Гдје ће то оружје завршити? Какву ће улогу оно имати?“, упитао је Путин, истичући да на та питања нема одговора и да „наши партнери на њих не могу да одговоре“.

Он вјерује да је погрешно тумачити ситуацију око сиријске кризе као сукоб Русије и САД, истичући да је то „поједностављено посматрање свјетских процеса“, јавио је Итар-Таш.

Путин је истакао да су уговори о продаји руског оружја Сирији сачињени у складу са нормама међународног права и да се оружје шаље легитимној сиријској влади.

Руски предсједник је још једном нагласио да конфликт, који у Сирији траје већ више од двије године, треба да ријеши искључиво сиријски народ.

„Само сиријски народ може да гарантује рјешење свих проблема. Ми можемо само да створимо услове за постизање тих договора“, рекао је Путин.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *