Вијести, Свијет

Путин се већ два дана припрема за „разговор са народом“

ПРОШЛЕ ГОДИНЕ  САМО ТРЕЋИНА СВИХ ПИТАЊА СТИГЛА ПРЕКО МОБИЛНИХ, А САДА – 78,6 ОДСТО

  • Прес-секретар руског лидера Дмитриј ПЕСКОВ: Ове године значајно је порастао број питања о спољним пословима: могућности сукоба са NATO, са западним земљама, о Украјини и ситуацији у међународним односима генерално, али људе највише интересују унутрашња социјална питања – плате, цене, курс рубље…

        ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин се већ други радни дан пуном паром припрема за „Директну линију“, изјавио је његов портпарол Дмитриј Песков. Директан разговор председника Путина  са Русијом заказан је за 16. април у 12 сати по московском времену.

        По речима Пескова, председник ради на мноштву питања, са статистичким подацима, разговара са челницима министарстава и служби у онлајн режиму. Песков је прецизирао да приликом припрема за „Директне линије“ Путин, „по правилу, по цео дан телефонира“ и добија информације од руководилаца министарстава и служби.

        Од 9. априла специјални позивни центар прима питања за председника од свих заинтересованих свим могућим каналима – од телефона до видео порука.  

        Песков је саопштио да је председнику Русије стигло више од милион питања. „Јуче смо пребацили милион питања“ – казао је он.

        По његовим речима, било је 816 хиљада позива, као и више од четири хиљаде видео порука. „И даље пристиже велики број питања – констатовао је он.

        Песков је истакао да је прошле године удео позива са мобилних телефона износио 33,3 одсто, док је ове године – 78,6 одсто.

        Што се тиче статистике по окрузима, на првом месту по броју питања је Централни федерални округ. За њим следе Поволшки, Северозападни и Сибирски федерални округ.

         „Сада фактички нема региона одакле нема позива; цела Русија је представљена“ – рекао је он.

         „Ове године значајно је порастао број питања о спољним пословима: могућности сукоба са NATO, са западним земљама, о ситуацији у међународним односима генерално, о Украјини, Заједници Независних Држава, Царинској унији“ – истакао је Песков.

        Портпарол руског председника није желео да предвиђа којим темама ће бити посвећена највећа пажња током Путиновог разговора са грађанима земље. „Тешко је рећи о чему ће се више говорити“ – истакао је он. „Видећемо на шта ће бити стављен акценат“ – додао је Песков.

        По његовим речима, за сада се могу издвојити само главни блокови тема: „То су социјално-економска питања везана за плате, цене, курсеве валута, пензије и реформу пензијског система“. „Њих (питања која спадају у ту категорију) је највише“ – додао је он.

        Много питања стиже поводом стања комуналног система. „Има и много притужби на рачун челника локалних органа власти, на однос државних чиновника према грађанима“ – казао је он.

Председник Русије Владимир Путин се већ други радни дан пуном паром припрема за „Директну линију“

Председник Русије Владимир Путин се већ други радни дан пуном паром припрема за „Директну линију“

Судећи по искуству из претходних година, Путинов дијалог са грађанима могао би да потраје око четири сата. Не постоји ни један закон који обавезује шефа руске државе да разговара са грађанима – то је лична иницијатива актуелног председника Русије која му омогућује да лично осети расположење у друштву и објасни народу смисао одлука које се доносе.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *