Вијести, Регион

Грчка од Русије купује нове ракете за своје зенитне системе С-300

НОВЕ РАКЕТЕ ЋЕ – НЕМА СУМЊЕ – БИТИ ОСЕТНО УСАВРШЕНЕ И СА ВЕЋИМ ДОМЕТОМ

  • Вероватно са намером да не узбуђује духове на Западу, грчки министар одбране Панос КАМЕНОС  је у Москви скромно изјавио: „Ограничићемо се заменом постојећих ракета за нове за С-300“
  • Каменос је у главном граду Русије изјавио да ће Атина учинити све што може да са Русије буду скинуте санкције ЕУ: Те санкције су нас прескупо коштале. Санкције које је ЕУ увела против Русије – заробиле су и саму Европу. Њихово укидање биће добро и за Европску унију и з Русију

        ГРЧКИ министар одбране Панос Каменос изјавио је у Москви да је са својим домаћинима преговара о техничком опслуживању ракетних система С-300, Тор М-1, Корнет и других које је Атина у своје време купила од Русије. На велико незадовољство NATO и целог Запада.

        Истовремено је открио: да  се договарао и о куповини нових ракета за систем С-300 о којима се због ирана толико прича последњих дана.

        Вероватно са намером да не узбуђује духове на Западу, Каменос је скромно изјавио: „Ограничићемо се заменом постојећих ракета за нове за С-300“.

        Ово, међутим, највероватније значи да ће Атина добити усавршене ракете за зенитни систем С-300 са знатно побољшаним могућностима.

        Каменос ће 16. априла у Москви присустовати међународној конференцији о безбедности. И: биће једини министар неке од земаља NATO на том скупу.

        Не чекајући конференцију, Каменос је у главном граду Русије изјавио да ће Атина учинити све што може да са Русије буду скинуте санкције ЕУ.

        При том је нагласио да су те санкције његову земљу прескупо коштале и наставио:

         „Санкције које је ЕУ увела против Русије – заробиле су саму Европу. Њихово укидање биће добро и за Европску унију и з Русију“.

        Грчки министар одбране је подвукао да су Грчка и Русија и његовом посетом потврдиле своје пријатељске односе.

Грчки министар одбране Панос Каменос

Грчки министар одбране Панос Каменос

Конференција којој ће присуствовати Каменос одржава се у московском хотелу „Украјина“ под називом: „Глобална безбедност – изазови и перспективе“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *