Вијести, Свијет

Дмитриј Песков: Русија подржава Путина у одбрани националних интереса

ПРЕКО ДВА МИЛИОНА ГРАЂАНА РУСИЈЕ ЖЕЛИ ДА НЕШТО ПИТА ШЕФА ДРЖАВЕ ИЛИ ДА МУ НЕШТО КАЖЕ

  • Генерално, Русија очекује од председника, судећи по позивима, још оштрији и доследнији курс усмерен на одбрану националних интереса. При том су ти захтеви прилично оштри – нагласио је прес-секретар руског лидера Дмитриј ПЕСКОВ
  • Показало се да људе интересује судбина Доњецке и Луганске Републике. Много је захтева – додао је – за њихово признавање, много је и захтева за пружање помоћи тим републикама

         МНОГИ Руси у својим обраћањима преко „Директне линије” изражавају подршку председнику РФ Владимиру Путину и чак траже од њега да оштрије брани националне интересе. То је у програму телевизије „Русије 24” изјавио његов портпарол Дмитриј Песков.

         Владимир Путин ће 16. априла од 11 сати током неколико сати у директном преносу одговарати на питања која је свако могао да постави већ од 9. априла.

         Могућност да се постави питање руском председнику остаће актуелна до последњег минута директног преноса. Број људи који су се јављали специјалном позивном центру већ је близу два милиона, саопштио је Песков.  

         „Осећамо, то се види голим оком” – казао је Песков, одговарајући на питање да ли се код људи који зову центар осећа подршка председнику Русије.

         „Русија генерално очекује од председника, судећи по позивима, још оштрији и доследнији курс усмерен на одбрану националних интереса. При том су ти захтеви прилично оштри” – нагласио је Песков.

         Долазе и питања која се тичу приватног живота Путина.

         „Не знам, у зависности од тога шта ће изабрати и водитељи и сам председник; шта ће питати студио, шта ће питати људи који се буду уживо укључивали из својих градова” – истакао је Песков, коментаришући могућност постављања тих питања у директном преносу.

         Украјинска тема веома интересује Русе, казао је Песков.

         „Спектар питања је веома широк јер је та тема (украјинска) веома актуелна” – рекао је Песков. Он је прецизирао да та питања постављају „и грађани Украјине из Донбаса, и руски грађани”.

         Што се тиче најактуелнијих тема, по речима портпарола шефа руске државе, „из пограничних области долази много питања везаних за збрињавање избеглица, много је питања везаних за то да ли ће у Украјини поново бити прекршено примирје и да ли ће поново почети ратна дејства”.

         „Људи се тога веома плаше, и они сталну сумњају у миеољубиве намере Кијева према југоисточним областима – истакао је он. – Такође фигурирају и различита економска питања, питања заштите правног поретка. Када се на удаљености од неколико километара одвијају борбена дејства, људи се плаше за своју безбедност”.

         Посебна тема је признавање Доњецке и Луганске народне републике.

         „Занимају се за судбину ДНР и ЛНР. Много је захтева за признавање тих република, много је захтева за пружање помоћи тим републикама” – истакао је Песков.

         Што се тиче Крима, по његовим речима, људи у том региону се припремају за туристичку сезону и већи део порука и позива везан је за ту тему.

         „Они желе да знају колико ће одмор на Криму коштати и како ће функционисати транспорт према полуострву” – појаснио је Песков, додавши да људе занимају и процеси интеграције у руску привреду и изградња инфраструктуре.

Владимир Путин ће 16. априла од 11 сати  у директном преносу одговарати на питања

Владимир Путин ће 16. априла од 11 сати у директном преносу одговарати на питања

Домаћи предузетници су спремни да наставе да послују упркос економској кризи и очекују само малу подршку државе.

И то се, по мишљењу Пескова, може закључити на основу анализе питања за Владимира Путина.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *