Вијести, Свијет

Путин најутицајнији човек на свету према верзији „Форбса“

vladimir_putin_01

Председник Русије Владимир Путин нашао се на челу ранг-листе најутицајнијих људи на свету за 2013. према верзији часописа „Форбс“ и тако потиснуо председника САД Барака Обаму са првог места. На трећем месту ранг-листе за 2013. нашао се председник комунистичке партије Народне Републике Кине Си Ђинпинг. Међу првих пет налазе се римски папа Фрања и немачка канцеларка Ангела Меркел.

На овој ранг-листи налазе се укупно 72 особе. Међу њима су још три Руса – премијер Дмитриј Медведев (53. место), председник „Росњефта“ Игор Сечин (60. место) и најбогатији Рус према верзији „Форбса“ Алишер Усманов (63. место).

„Форбс“ оцењује утицајност људи према четири показатеља – број људи на које имају утицај, обим финансијских ресурса које контролишу, број сфера у којима имају утицај, и учесталост демонстрирања власти.

„Руски председник Путин сакупио је највећи број поена (према последњем показатељу – ред.) у 2013, зато што је често показивао снагу у својој земљи и на светској арени, нарочито када се узме у обзир случај Едварда Сноудена и раскринкавања Америчке националне безбедносне агенције, као и недавна ʻпартија шахаʼ око Сирије“, пише „Форбс“.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *