Вијести, Свијет

Порошенко позвао на формирање „проукрајинског и проевропског блока”

ПРЕДСЕДНИК УКРАЈИНЕ РАСПУСТИО ВРХОВНУ РАДУ УЗ ОБРАЗЛОЖЕЊЕ ДА У ЊОЈ СЕДИ И „ПЕТА КОЛОНА”

         ШЕФ кијевског режима Петар Порошенко распустио је Врховну Раду (парламент) и апеловао на „демократске снаге” да на превремене изборе – који ће бити у октобру – изађу као јединствена проукрајинска и проевропска „команда”.

         Његов портпарол Свјатослав Цеголко, објаснио је: „Председник је распустио парламент зато што је то у садашњој ситуацији једино исправно и одговорно решење”.

         Цеголко је овоме придодао: „Већина досадашњих посланика доносила је диктаторске законе. За то треба сносити одговорност… Пету колону, како неки мисле, чине десетине посланика. Они су досад нису представљали интересе народа који их је изабрао”.

         Цеголко је свему ово додао указивање: да је само пренео Порошенков став и речи.

Извор: Факти.рс

Порошенко и Меркел о распуштању парламента и преговорима у Минску

Председник Украјине Петар Порошенко и канцелар Немачке Ангела Меркел су разговарали преко телефона о распуштању украјинског парламента.

Порошенко и Меркел о распуштању парламента и преговорима у Минску / © Фото: РИА Новости/Микхаил Маркив

Порошенко и Меркел о распуштању парламента и преговорима у Минску / © Фото: РИА Новости/Микхаил Маркив

Стране су се сложиле око тога да је то „корак усусрет очекивањима украјинског грађанског друштва и начин за јачање демократије Украјине“.

Порошенко и Меркел су разменили мишљења о предстојећем Порошенковом сусрету у Минску с председницима држава Царинског савеза на којем ће присуствовати и представници ЕУ.

***

Председник Украјине Петар Порошенко се нада да ће на данашњим преговорима у Минску бити постигнут споразум који ће донети мир украјинској земљи. Порошенко је дао такву изјаву приликом сусрета с белоруским председником Александром Лукашенком.

Извор: Глас Русије

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *